Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rettegj csak, Viktor

via Kolozsváros.com

2019. február 11. 10:56 | 1 hozzászólás

"...nagy nemzethy ravatalozó" (Varga Krisztina)

Orbán retteg. Kitől, vagy mitől? A saját népétől. Attól a néptől, amely szerinte és kormánya szerint teljes felhatalmazást adott nekik arra, hogy azt tegyen ezzel az országgal, amit csak akar. Hiába a rezsicsökkentés, a stadionok tucatjainak felhúzás és hiába a családok éve is, a diktátor retteg. Mint ahogy golyóálló mellény nélkül már egy falusi kocsma környékére sem mer merészkedni, úgy a nagy évértékelőjét sem meri megtartani szeretett népe előtt. Kádár de még Horthy sem rettegett ennyire a saját országának állampolgáraitól, pedig mindettejüknek lett volna erre oka. Orbán mégis olyannyira bizonytalan, hogy inkább egy több száz méteres fekete ponyvával elkerített ketrecben tartja meg beszédét, a párt álltal személyesen meghívott elvakult fanatikusok előtt.

Orbán kizárja a való világot, tudomást sem véve azokról, akik esetleg nem értenek egyet vele. Az ellenvéleményekre olyannyira nem kíváncsi, hogy még csak a lehetőségét is kizárja annak, hogy bárki, aki nem az ő táborához tartozik véleményt mondjon a kormányzásáról, esetleg kérdést intézzen hozzá. Hát hol az a nagy bátorság, amelyről hetente beszél a pártvezér? Hol a nemzeti büszkeség, amellyel kiállva beszámolhatna a tavalyi év sikereiről? Diktátorokhoz illő beszariság lengi körül a mai napot, kommunikálja ezt bárhogy is a közpénzen vásárolt újságjainak, rádióinak vagy tv csatornáinak bármelyikén.

A Várkert Bazár köré felhúzott paraván tökéletesen szimbolizálja Orbán hatalmát. Egy csoport politikai maffiózó, a közvéleményt kizárva beszéli meg az ország dolgait, hogy aztán az emberek megkérdezése nélkül (a nemzeti konzultációs monológot hagyjuk, az nem párbeszéd) hozzon meg olyan döntéseket, amelyek mindenki életét befolyásolják. Falak és kerítések mögött szónokolnak a saját fanatikusaik előtt, akik úgy érezhetik, egy elit klub részesei, miközben ők csak eszközök a hatalom kezében. Pár tucat bűnöző dönt egy közel 10 milliós ország sorsáról, miközben mi lehajtott fejjel, szó nélkül fogadjuk ezt el.

A kerítések és falak azonban azért épültek, hogy egy napon azokat ledöntsék. A repedések már jól látszanak, csak sokan még nem vették észre. Orbán retteg, mert tudja, hogy a hatalom végső soron a miénk. Amennyiben erre vágre rájövünk, úgy már nem lesz az a fal, kerítés vagy kordon, ami mögé bújva még biztonságban érzhetné magát. Az óra ketyeg Viktor, már csak idő kérdése, hogy mikor jön el az ítélet órája.

(Fotó: Mérce)

A Mérce videója:

 


A cikk eredetije: Rettegj csak, Viktor


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
2 hónapja

a minden alkalommal tapasztalható "félelme"  -kérdezzünk meg egy ideggyógyászatban jártas szakembert-  több irányból indul ki.

HATALOMMÁNIA

NEM A VALÓ VILÁGBAN VALÓ LÉTEZÉS, IGY MINDEN ISMERETLENTŐL EBREDEZŐ -kóros- IDEGENKEDÉS

TÚLZOTT - a saját véleményét megfellebezhetelennek terkintett-ÖNBIZALOM

ALKATI HÁTRÁNYÁBÓL ADÓDÓAN a mindennel való általános szembeállási kényszer 

De mindezek csak azért "működhetnek", érvényesülhetnek, mert körülötte kialakult egy -a diktátorságából hasznot húzó-  szervilis réteg, mely elég erős ahhoz, hogy a megismert demokratikus fékek csökkentését elinditsák, végrehajtsák.