A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rendőröket küldünk Bulgáriába a migránsok ellen

via Propeller

2016. június 3. 11:11 | 0 hozzászólás

Magyar rendőrök indultak pénteken Bulgáriába, hogy segítsék ottani kollégáikat az illegális bevándorlással szembeni fellépésben a bolgár-szerb határszakaszon

A tízfős kontingenst Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Felidézte: már több dél-európai országba utaztak magyar rendőrök segíteni a migrációs nyomással szembeni fellépést. Bulgáriába első alkalommal indulnak magyar rendőrök.

A vezérőrnagy hangsúlyozta: a rendőrök munkája nemcsak az adott ország biztonságát növeli és csökkenti áttételesen Nyugat-Európa migrációs nyomását, hanem az ott gyűjtött tapasztalatokat felhasználva a magyar védelmi rendszert is erősíti.

A kontingens egy hónapon át teljesít szolgálatot a bolgár-szerb határszakaszon, a határőrizeti feladatok mellett a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése a céljuk.

A bolgár egység kiutazásával egy időben hazatért Görögországból az ott szolgálatot teljesítő rendőrkontingens. A húszfős egység május elejétől mintegy egy hónapig látott el közös szolgálatot a görög rendőrökkel. Az együttműködés során a magyar rendőrök az uniós határigazgatási ügynökség, a Frontex kötelékében a török partok közelében, Híosz szigetén rendészeti, regisztrációs feladatokat láttak el.

Tovább...


A cikk eredetije: Rendőröket küldünk Bulgáriába a migránsok ellen


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges