A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rendkívüli elnökségi ülést hív össze a kórházszövetség

via Menedzsment Fórum

2018. augusztus 7. 11:13 | 0 hozzászólás

Vajon mire jutnak?

Rendkívüli elnökségi ülést hív össze a Magyar Kórházszövetség, amelyre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat, és a konkrétumokról egyeztessenek - írta a keddi Magyar Idők.

A cikkben felidézik, hogy Domokos László, az ÁSZ elnöke - a kórházak és a szakrendelők ellenőrzése után - korábban a lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein. Domokos László szerint a szabálykövető intézményvezetőket nem szabad leváltani, de azokon a helyeken, ahol a pénzügyek nincsenek rendben, új gazdasági irányításról kell gondoskodnia az államnak.

A kórházszövetség az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit megjegyeztek, Domokos László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni - írta a lap. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni - tették hozzá. A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a szakrendelők nem hozzájuk, hanem az önkormányzatokhoz tartoznak.

Tovább...


A cikk eredetije: Rendkívüli elnökségi ülést hív össze a kórházszövetség


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges