A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rég vártuk már ezt a hangot a szocialistáktól

via Balramagyar.hu

2017. november 22. 11:28 | 1 hozzászólás

Régóta vártuk már azt, hogy a Szocialista Párt megtalálja azt a hangot, amivel annak idején 2 és fél millió szavazót tudhatott maga mögött. Megérkeztünk! Az MSZP sohasem akkor volt sikeres párt, amikor veszekedett és vitatkozott, hanem amikor közérthető de szakmai érvekkel szedte szét az ellenfelét.

Molnár Gyula MSZP elnök legutóbbi sajtótájékoztatója erre az MSZP-re emlékezettet minket. Arra az MSZP-re amelyre mi is tudunk szavazni.

Egyre erősödő látszatpolitizálással vádolta a kormányt keddi salgótarjáni sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke.

Újabb szintre lépett a látszatpolitizálás, a kormány milliárdokat költ propagandára, hogy megpróbálja elfedni a valóságos problémákat, miközben az ország politikai, gazdasági és társadalmi válság felé halad – mondta Molnár Gyula.

A pártelnök úgy fogalmazott: az intézmények többsége nem úgy működik, mint egy normális demokráciában, vagy egyáltalán nem működik.

Szavai szerinte az ügyészség független mivoltán inkább nevetnek, minthogy rábólintanának az emberek, az államfőre pedig azt mondják, hogy “elvesztette köztársasági elnök jellegét”.

Kitért arra is: bár a számok látszólag jók, gazdasági válság készülődik. “Nehéz helyzetben van egy ellenzéki politikus, amikor csökkenő inflációról és bizonyos metszetben reálbér-növekedésről hallunk, de tegyük azt hozzá, hogy Magyarország közel 5 százalékos GDP-arányos európai uniós támogatásból tud produkálni 3,6 százalékos gazdasági növekedést” – mondta.

Molnár Gyula az elszalasztott gazdasági lehetőségek időszakának nevezte az Orbán-kormány éveit, mert – mint mondta – nem az országot valóban emelő gazdaságot építettek, hanem “kövekbe fektették a pénzt”.

A társadalmi válság a szocialista párt szerint az oktatásban és az egészségügyben jelenik meg a legsúlyosabban. Megjegyezte: Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már 10 százalék fölötti a háziorvoshiány, adataik szerint az országban 500-600 háziorvos és fogorvos hiányzik tartósan.

Hangsúlyozta: a következő kormánynak többletforrásokat kell adnia az ágazatnak, az MSZP a GDP 6 százalékát költené erre a jelenlegi 4,6 százalékkal szemben, négy év alatt megduplázná az egészségügyben dolgozók bérét, rendbe tenné a hiányos és rossz gyógyszertámogatási rendszert, és visszaállítaná a teljes körű társadalombiztosítás rendszerét, mindenki számára biztosítva az egészségügyi minimumszolgáltatást.

Tovább...


A cikk eredetije: Rég vártuk már ezt a hangot a szocialistáktól


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Így  van, folyamatosan nyomni kell a hazugságaikat, a gátlástalan lopást, pazarlást, stb.