A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Reagált a kormány kifogásaira Judith Sargentini

via 24.hu

2018. szeptember 27. 09:41 | 1 hozzászólás

A kormányunk nagy erőkkel támadja Sargentinit, Facebook-hirdetésdömpingben tömik az emberek fejét Orbán válaszbeszédével és azt hazudják, az EP-képviselő nem is akart beszélni a magyar kormánnyal a jelentés megírása előtt. Nos - ez sem igaz...

Judith Sargentini visszautasítja a magyar kifogásokat a Magyarországról készített jelentésével kapcsolatban. A zöldpárti európai parlamenti képviselő az APA osztrák hírügynökség által szerdán közölt interjúban azt állította, ellentétben azzal, amit a magyar kormány állít, a beszámolóban nincs hiba, és készítésekor kizárólag olyan forrásokra támaszkodott, amelyekben senki sem kételkedhet komolyan.

A jelentés, amelynek szeptember 12-i elfogadásával kezdeményezték az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, nem zöld pamflet, hanem – mint fogalmazott – a létező problémák alapos felsorolása.

Az APA emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány szerint Judith Sargetini nem kereste a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

Próbáltam, és ezt ők is tudják

– válaszolta erre a holland politikus.

Mint mondta, nem arról van szó, hogy csak Magyarországot szúrják ki és állítják egyedüliként pellengérre Lengyelország mellett. Az Európai Parlament intenzíven foglalkozik a jogállamiság romániai vagy éppen a sajtószabadság szlovákiai és máltai helyzetével – tette hozzá.

Tovább...


A cikk eredetije: Reagált a kormány kifogásaira Judith Sargentini


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Legjobb  védekezés a  támadás, ha  már az  igazságot  rájuk olvasták...