A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Reagálás Gréczy Zsolt sajtótájékoztatójára

via mszp.hu

2015. szeptember 26. 10:29 | 10 hozzászólás

Az MSZP álláspontja a menekültválság kezdetétől fogva egyértelmű: a probléma csak közös európai megoldással, az emberek biztonságát és a humánus szempontokat is figyelembe véve rendezhető. Az MSZP nem Orbán Viktor menekültpolitikájával ért egyet, hanem azzal a hatpontos javaslatcsomaggal, amelyet a szocialista párt hónapok óta mond, és amellyel két napja még a DK is egyetértett.

Az MSZP a menekültügyet nemzeti ügynek tekinti, amelyben minden pártnak a konszenzust, nem pedig a konfliktust kellene keresnie. Kár, hogy a menekültügyből pártpolitikát csináló Fidesz mellé ma a DK is felzárkózott.

Orbán Viktor kilenc hónap késéssel ismerte fel: csak Európával közösen lehet megoldani a menekültválságot. A miniszterelnök javaslatai ma már megegyeznek a szocialista párt által tavasz óta hangoztatott javaslatokkal, és az MSZP által benyújtott határozati javaslat szövegével is.

Budai Bernadett,
szóvivő

 


A cikk eredetije: Reagálás Gréczy Zsolt sajtótájékoztatójára


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Én tisztelem katiicabogar-at, csupán a tényeket is figyelembe kéne venni, nem pedig csak a "hűséget". Az is tény, hogy egyik ellenzéki párt sem jeleskedik, még legjobban a DK hallatja a szavát. De, ha a legnagyobb ell. pártról van szó, akkor ne dugjuk homokba a fejünket: Ma még a legnagyobb, de ha így csinálja, akkor nem sokáig!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Katicabogarat ne bántsd, még gyengéden se, mert ő igazán elkötelezett és gondolom, párton belül látja ő is a gondokat, csak nem akarja  kiteregetni a szennyest, no meg ugye a saját erőfesztéseit (legyenek azok bármekkorák) se akarja lefitymálni.

A többi kérdésben nagyjából igazad van,de ez nem csak az MSZP-re vonatkozik. A többi demokratikus párt se tud magának előhállítani normális kommunikációs csatornát. Se a TV, vagy rádió segítségével, se nyomtatott formában. Belenyugodnak, hogy korlátozottak a lehetőségeik és a síráson kívül sokat nem csinálnak. Az interneten való megjelenésük a Facebookra korlátozódik többnyire, ami sok mindenre alkalmas, de normális kommunikációra nem (szerintem rajtuk kívül ezt mindenki tudja) . 

Mondjuk az 50%-os béremelés (persze az állami alkalmazottaknak) jól hangzik, csak éppen most úgy elszáll, hogy nomya se marad szinte. Ehhez, meg a földmutyi dolgainak is, az kéne, hogy naponta ezt ordítsa teli totokból a most nem létező ellenzéki média.. 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igen, kedves kwepi, katiicabogár valójában érti, hogy mi miről beszélünk, csupán, érdemtelenül védi azt a pártot, amelyik tényleg régóta nem sokat produkál, de úgy érzi, hogy mivel a szűk környezetében egy némely dologban besegit a pártjának, mint külső támogató, hát, mindenáron védeni kell még a jobbitó szándékú bírálókkal szemben. Végsősoron, ezt a szándékot még dicsérni is lehet, de ettől sajnos a párt megitélése még nem fog javulni.

Az, hogy össze vissza beszél az MSZP-s vezetés, az már lassan a közröhej tárgya. Tóbiás, most jön elő az ált. fizetésemelésse. Érdekes, most amikor egész Európát a menekültkérdés foglalkoztatja, akkor Ö erre akarja átterelni a figyelmet. Itt a kérdésem az, hogy miért nem tette ezt valamivel korábban? Miért nem ment ki arra a tüntetésre, miért nem szervezett oda tömeget, amikor a kórházi nővérek, a szakdolgozók követeltek több bért? Ha most, a menekült válság idején ez a fontos téma, akkor miért nem csatlakoznak az ilyen irányú megmozdulások mellett? Ja, akkor csak egy rövid szólammal igen, de emberszervezési segitséggel, nem! Hát ez az MSZP nagy munkája, amit a nemzet érdekében tesz.

A FiDESZ 6 pontját persze támogatják, hisz azt mondják, hogy ezt is Ők találták ki. Érdekes, a legújabb információk szerint mindez hónapokkal ez előtti Junkers javaslat, csupán Orbánék a belpolitikai haszonszerzés érdekében úgy tüntették fel, hogy az Ő szüleményük. Ez esetben, miről is beszél az MSZP? Ezenkívül egy értelmes javaslata sem volt a mai napig, csak sodródik az árral, ezért állandóan még saját magát is meghazudtolja. Ez az a nagy munkavégzés? Pedig, mennyi magaslabda van, csak rá kellene mozdulni. De vannak régi ügyek is, amiről teljesen leálltak, mint pl. az eltüntetett pénzek ügye, amelyek kárvallotjai folyamatosan tüntetnek. Vajon azért álltak le erről is, mert mégis csak van valami érdekeltségük, ahogyan a FIDESz is állítja? És még lehetne sorolni számtalant, amelyben a ma még legnagyobb ellenzéki pártnak bele kellene állni, de nem egyszer, hanem folyamatosan. Persze, ezt kellene kommunikálni is, hogy az emberek lássák, hogy a párt a köz érdekében mindent meg tesz, ami a módjában áll. Na ez az, ami már régóta hiányzik nekem is és minden olyan embernek, aki baloldalinak mondja magát.   


kwepi
3 éve

Kedves Plessatt azt gondolom, Katicabogár most elbeszél melletted. Csak azt nem tudom, hogy azért mert nem akarja megérteni amit mondasz, vagy azért mert nagyon is érti, és ezzel védekezik?

Katicabogár, egy POLITIKAI PÁRT bármit csinál, az  KÖZÜGY. Mert a párt kap egy rakás pénzt az adófizetők pénzéből, mrt a parlamenti képviselői is az adófizetők pénzéből ülnek a parlamentben. Ha a párt tagsági díjból élnének - hát már biztos hogy felkopott volna az álluk.

A tájékoztatás meg éppen ezért kutya kötelessége kéne hogy legyen. Nem kell odahívni a sajtót, ha ennyire ördögtól való a média -  lehet beülni az autókba és hangos bemondóba bemondani, vagy kidobolni minden településen hogy mit is tett az MSZP....... Kicsit tovább tart, meg macerás, főleg a 21. században - de persze ez is egy megoldás. Ráadásul tényleg közel lehet kerülni az emberekhez.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy konkrétan mit értesz az alatt, hogy teszi a dolgát? Mit tesz? Mit tett? Talán ha hozol néhány példát, tényeket, akkor jobban megértünk téged.

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

A menekültek szerencsétlenségének politikai célra való ki/felhasználása legalább akkora szemétség, mint a határontúli magyarok politikai célra való ki/felhasználása. Szerintem

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Ne is haragudj, kedves katiicabogár, ezt Te még jónak is tartod? Ha tényleg, annyira teszik a dolgukat, ahogy mondod, azt azért nem kellene egy pártnak reklámozni?  Az egész baloldal, de főleg az MSZP minden valamirevaló kommunikáció hiányában "teszi a dolgát", ezért a nagyérdemű már lassan nem is tudja, hogy létezik e a párt! Nem csak a benfenteseknek, a párttagoknak kellene tudni, ha valamit csinál a párt, hanem egyszerűen, egy jó és folyamatos kommunikációval ezt kellene tudatni a több millió választópolgárral is. Vagy az MSZP-nek nem kell a plusz támogató? Hát így nem is lesz. Csak "dolgozzanak" szép csendben és akkor bizonyos, hogy elfogy alóluk az ember.  Illyen lagymatag kommunikációval a párt sehová sem jut, de ahogyan márt írtam erről, továbbra is fenntartom, hogy nem is szándékozik. Neki ez a biztos pozició, ez elég, atöbbi számára nem érdekes. Mindezt, ahogyan írod, a szép "csendben" végzett munkája is bizonyítja.   

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Tudod a szocik és a támogatói teszik a dolgukat a menekültekkel kapcsolatban. Gyűjtenek, segítenek.... Igaz, nem hívják oda a sajtót, hogy tudósítsanak....

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Amióta megy a menekült téma, igyekszem minden fontos eseményt, pártok megjegyzéseit, véleményeit is, meghallgatni. Meggyőződésem, még ha nem is értek egyett minden ezirányú véleményével, ennek ellenére a DK-tól hallom folyamatosan a következetes elemzéseket. Azt azonban nem árt figyelembevenni, hogy mivel a folyamatok is változnak, az EU is változik a hozzáálláson, valamint a tagországokban is sok minden átértékelődik, ezért olyan irányvonalról nem beszélhetünk, amelyik tuti. Mi sem képzelhetjük magunkról, hogy mi tudjuk a megoldást. Valahogyan úgy érzem, hogy a pártok nálunk ebből kizárólag belpolitikai haszonszerzést akarnak elsősorban elérni, amely a félidőben még érthetőnek is mondható. Azonban az végképpen nem vitatható, hogy menekült kérdésben a DK fogalmazott elejétől kezdve a leghatározottabban, a legkeményebb ellenfele volt a mai napig a kormánynak. Ez tény!

Arról nem is beszélve, hogy az élőláncot képes volt megszervezni ilyen körülmények alatt, a baloldali többi párt meg csak kummogott. Ez is tény! Mennyivel más lenne ez az ország, ha ilyen és ehhez hasonló eseményekhez együtt sorakoznának fel és nem azt akarnák, hogy esetleg az érdektelenség hatására, talán lejáratódik a rivális párt a mozgósítás sikertelensége álltal, így esetleg azt is elveszítheti, ami van neki. Sajna, de itt tartunk, ez a mai Magyarország, kedves katiicabogár!

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Hát persze. Ismered Gréczy sajtótájékoztatójának a szövegét?

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Furcsának tartom az MSZP reagálását, már csak azért is, mert kezdetek óta a DK azt monja, hogy a határ, vagyis a drót felesleges, mert csak eltolja a menekültek útvonalát, a megoldás csak össz-európai megoldás lehet. Ezt nem lehet elferdíteni, ugyan is, a médiából ezek a nyilatkozatok bár mikor visszakereshetők!