A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Rájöttem, hogy nem hazudik, mert egy pedagógus sohasem hazudhat. Csak pártkatona.”

via Kárpáti Lajos Facebook oldala

2018. március 13. 12:04 | 0 hozzászólás

Tisztelt Fenyvesi úr! A Veszprém megyei Napló olvasása közben nem először fordul elő, hogy nem hiszek a szememnek. (Ezért aztán le is mondtam idejében, sajnos online hívatlanul is megérkezik)

Most mégis tágra nyílt szemmel olvastam a híradást az Ön sajtótájékoztatójáról a tapolcai laktanya előtt. Micsoda? Karácsony Gergely ide akar migránsokat betelepíteni? Fenyvesi képviselő-jelölt vagy hazudik, vagy csak megbetegedett – gondoltam.

Hamarjában választ kerekítettem. Olyat, amely nem válna egyikünk dicsőségére sem. Aztán félretettem, és inkább aludtam rá egyet. Megérte. Rájöttem, hogy nem hazudik, mert egy pedagógus sohasem hazudhat. Csak pártkatona. Teljesíti a parancsot, még ha azt elvárásnak nevezik is. És így már mindjárt más. Hiszen a katonának az a dolga, hogy: „Keresse az ellenség legyőzésének legcélszerűbb módját, ésszerűen használja ki és hatékonyan alkalmazza az összes rendelkezésre álló eszközt, cselekedjen határozottan”.
Hát ez történt. Az összes rendelkezésre álló eszközt felhasználta. Nehogymá’ valaki ezért megfenyítse! Ezért inkább szolgálati dicséretet érdemel!
Van már ilyen kitüntetés is, de sajnos mégsem lehet a „Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jel” büszke tulajdonosa, mert sajtótájékoztatóján egyetlen alkalommal sem hangzott el a „Soros”, az Európai Unió” és az „ENSZ” kifejezés. Pedig azok kulcsszavak.

Mindegy. Annyit mégis megér, hogy megzavarja azokat, akik amúgy is hinni szeretnének ebben a velejéig korrupt, hazug rendszerben. Amelyik fű alatt telepített be 1297 menekült bevándorlót, akiket csak „oltalmazottaknak” hívunk, mióta Altusz Kristóf helyettes államtitkár Máltán elkottyantotta magát. Apropos, a helyén van még?
És helyükön vannak akik 310 milliárd Ft-ért 18 000 (gazdasági) bevándorló orosz, kínai, távol-keleti és afrikai személyeket és családtagjaikat 300 ezer Eurós letelepedési államkötvény vásárlása révén juttattak az EU-n belüli szabad mozgásra feljogosító papírhoz? Akik átvizsgálták őket nemzetbiztonságilag, és mindössze négy kérelmet utasítottak el? Mert ez derül ki a belügyminiszter válaszából.
Ezek után Karácsony Gergelyt akarják meggyanúsítani migránsok betelepítésével? És Ön ezt kamerába meri mondani tanár úr?
No, jól van. Már nem is haragszom, mert egy pedagógusnak tudnia kell, és bizonyos, hogy tudja is, mi fán terem az igazság. Érzi, tudja, mert éreznie és tudnia kell legbelül, mikor hazudnak a Fideszes fiúk. Tudja, nem elegáns, hogy az Uniós támogatások kisajátításával új nagytőkés osztályt épít a Hűbérúr, miközben elfelejti a gyermekéhezést. Tudja, hogy több, mint egymillió hektár gazdasági erdőnk van, miközben 250-en fagynak meg évente. Láthatja, hogy mindenkivel szembemegy az autópályán. Érzékeli, hogy fékevesztett kül- és szövetségi politikájával elárulja, feudális berendezkedésével tönkreteszi ezt a kis országot. Amelyben a Hűbérúr önfeledten osztogatja a feudumokat és a kiváltságokat vazallusainak, általa kapnak földet, legelőt a gázszerelők, műkörmösök, milliárdos EU- támogatást a disznók iránt is affinitást érző államtitkár-feleség angoltanárok vagy éppen matrónakorú minisztermamák. A Hűbérúr legújabb hite szerint illiberális államot épít, pedig, legalábbis régebbről, jól ismerheti az ellenértelmű latin „libertãs” kifejezést.

Ez ugyanis szabadságot jelent.

Olyan országban élünk, ahol európai összevetésben legmagasabb az elhalálozási ráta, mert irgalmatlan összegeket vonnak el az egészségügytől, ahol az idősek, rászorultak kezét elengedik, a tehetőseknek irányt mutatnak Fidesz-közeli magánklinikákra.

Olyan országban élünk, ahol a tanintézményeket lepusztítják, a tananyagot lebutítják, a tanköteles kort leszállítják, és félművelt összeszerelőket zúdítanak a hazai iparba. Ahol pedig a gyártószalag mellett sem jut hely, büszkélkedő félmosollyal közmunkásnak nevezik a kiszolgáltatott jobbágyságot.
És ezt Ön is tudva tudja Fenyvesi úr! Mégis demagógiával kampányol a laktanya előtt. És kiknek? Már a leghűségesebb párttagjaik is csóválják a fejüket. Amint hazaérnek.
Aki Karácsony Gergőről ilyesmit feltételez és az emberek szemébe mondja, az egyéb huncutságra is képes! Árpapa jóvoltából a facebookon is megnézheti ezt a laktanyát Fenyvesi úr! Pontosan ilyen helyről jöttek a menekültek Szíriából.

És ha rajtuk múlik, nem maradnak nálunk egy percig sem. Nem számítunk vonzó országnak. Nem migrációs célpont, hanem több százezer kivándorló országa vagyunk. A legnagyobb baj, hogy a fiataljaink fele is külföldön képzeli el a jövőjét. Nyugaton.

Valószínűleg nem lesznek katonák.

Kárpáti Lajos


A cikk eredetije: „Rájöttem, hogy nem hazudik, mert egy pedagógus sohasem hazudhat. Csak pártkatona.”


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges