A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pukli ma is fideszes

via vs.hu

2016. szeptember 2. 12:25 | 43 hozzászólás

Pukli István nem szeretne baloldali fordulatot az országban. A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék mozgalom vezetője a Magyar Időknek adott interjút.

Nem célunk az Orbán-rezsim eltakarítása, csupán azt szeretnénk, hogy vegyék észre és javítsák ki az oktatási rendszerben elkövetett hibákat – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Pukli István.
 
A Tanítanék Mozgalom vezetője szerint ugyan történtek előrelépések az utóbbi időben, azonban ez még nem elég, ők rendszerszintű változásokat akarnak. Beszélt arról, hogy szándékosan távol tartják magukat a politikusoktól.

Az a párt, amelynek hittem, nem konzervatív értékrendet képvisel, csak a politikai és a gazdasági érdek vezérli, és elrontotta az oktatási rendszert – mondta Pukli.

Tovább...


A cikk eredetije: Pukli ma is fideszes


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

A tőkés, akár hiszed, akár nem, de a dolgo lehelején és azóta is egyben munkaadó is. Ezzel nem mondtál nagy újságot. Mint ahogy azzal sem, hogy alkupozícióban vannak (munkavállaló és munkaadó) ahol a pillanatyni kereslet-kínálat a döntő (a munkaerő áruvá válik). Ki mondta, hogy nem így van. Én sem, de Marx sem..

A kapitalizmusban a közjó ismeretlen fogalom (éppen úgy, ahogy a feudalizmusban is). Egész prózaian azért, mert ha "közjó" lenne (mi a fene az a közjó?), akkor a munkavállaló nem lenne rákényszerítve munkaerejének áruba bocsátására. De rákényszerül, ha meg akar élni. Amúgy beszélhetünk családi felhalmozásról, ha éppen azt a réteget vizsgáljuk. Ellenben az az igazság, hogy a családok nagy része (nem kizárólah itthonra gondolok, sőt) nem klépes felhalmozni semmit. A munkaerő újratermelése a juttatások vezérelve. (ez megint csak nem emberi szándék szerint működik, hanem ez is az egyik törvényszerűsége a kapitalista termelési módnak). Hogy ebbe mi fér bele a napi egy adag élelemtől kezdve a saját házig, autóig, az már egy más kérdés. 

A szociáldemokrácia "csak" a baloldaliságát árulta el, vagy hagyta a fenébe, mindegy. Kiöntötték a vízzel együtt a gyereket, mert a fő cél a kormányzás és nem az, hogyan lehetne javítani a kapitalizmus keretei között (amíg a kapitalizmus létezik) az emberek életkörülményeit. Elmaradt a komoly elemzés és helyette jött az a fajta "szöveg" halmaz, amit éppen te is képviselsz. Az egymással békességben élő, turbékoló tőkés-alkalmazott viszonyról és társairól, ami az istennek se működik és a globalizáció miatt egyre kevésbé képes megőrizni a látszatát is.Mivel pedig nincs mögötte komoly tudományos elemzés, ezért általában tehetetlenül áll szembe a globalizáció jelentette kihívással (is). 

Az alkuk általában csak látszólag egyéniek, ezt akarja mindenki elhitetni veled (is), de nem azok. Ha megszületik a felismerés, hogy valóban nem egyéni, akkor jönnek létre az érdekvédelmi csoportok, vagy szervezetek. Nálunk ennek csak az alapajai kezdenek látszani, itt-ott. Ennek több oka is van, momentán éppenn a felszabadulást követő negyvenöt év is erősen ide tartozik....

Nem sértegetlek, csak néha nem értem, miért olyan gondolatokat akarsz eröltetni, amik sajnos semmit nem segítenek csak kendőzik a tényeket...

lilla- képe

lilla-
2 éve

Soha még nem válaszoltál ennyire inkoherensen!

Mondhatnám : soha nem fejezted még ki ennyire a hitedet. :) 

No ! akkor érdemben: 

1. bekezdés--pontos

2. bekezdés--pontos

3. bekezdés--hit (nem lehet ma már alkalmazott tőkés keretben gondolkodni, mert a tőkés ma munkaadó, és az meg mindegy, hogy ki a munkaadó, az állam vagy tőkével rendelkező befektető csoport vagy bármi más. Alkuban kell legyenek, ahol vannak is! azonos az érdekük, a gazdaság működtetése. ha nincs munkaerő, mert...akkor a gazdaság nem fog működni, és mind vesztes/befektető, és munkát kereső is)

4. bekezdés -pontos (mintha ezt magadnak kéne többször is elolvasnod :) )

5.  bekezdés-- marxi kommunista értelemben tényleg nincs a kapitalizmusban közjó. egyébként pedig törekedni kell arra, hogy mindenki megélhetése biztosított legyen a családi felhalmozása és egyéni képessége lehetősége és igénye szerint.

6. A szociáldemokrácia kialakította a kormányzóképesség lehetőségét (bad godesberg) ezt csak azok tekintik árulásnak, akik ortodox módon hisznek. 

A küzdelmek pedig folyamatos alkuk!(kéne lenniük) Egyébként más nem is igen tehető, mert hiába van 12 000 informatikusra szükség, ha nem elegendően jók, vagy nem elegendő a bér, amiért a jók itthon maradnak. Kezdődik az alku: Ki mennyit tud fizetni, kinek mi éri meg. Ha az alkuk nem egyéniek, akkor már van némi társadalmi kohézió is. Most az hiányzik.

 

Ne sértegess! Én csak másként látok! És már Más aspektusból is.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nem a fenét. Csak most az előtt, akiről tudja (seti) hogy nem arra szavazott, nem akarja hangoztatni, mert kínos kérdéseket kaphat, amikre jószerével nem tud válaszolni értelmesen...

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Bocs, de ez a társadalom nagy részét olyan hidegen hagyja, hogy na... Egy dolog érdekli, már ha érdekli. A gyerek kapjon olyan ismereteket amivel boldogulni tud a világban. Hogy azután ezeket az ismereteket mi módon kapja, az már annyira nem érdekes. Persze a "boldoguláshoz való ismeret" katgóriája is családonként változhat. Természetesnek vett egyetemi diplomától a "neki megvan a nyolc osztálya" büszkeségig... Úgyhogy bocsi, de ez nem népszavazás kérdése, hanem nagyon erős szakmai kérdés. 

Valószínűleg még mindig nem érted, mi a civil mozgalmak lényege. A civilek nem utálják a pártokat, mert éppenséggel akár párttagok is lehetnek (sőt biztosan vannak) közöttük. Mindenféle pártból. Pont azért utálják, ha egy párt rájuk telepszik, mert az kiszorítja a mozgalomból az ahhoz a párthoz nem tartozókat. Éppen a sokszínűsége miatt a kommunikációjuk is sokszínű. Nem tudom, ezt miért olyan nehéz felfogni, de úgy látom, nehéz...

Azt ugyan miért nem tudjuk, miféle a jó iskola? (A rendet nem értem). Ott van ezer példa. Oda kell figyelni ahol jó az oktatás és annak a mérőszáma a hasznosítható ismeret és az életben való boldogulás. Ennek alapfeltétele a nyitottság, kreativitás és az alkalmazkódóképesség... 

Amúgy már hagyjál békén ezzel a nemzetvédő marhasággal. Szerinted ez mindennek az alapja és meg azt mondom, hogy nem.. oszt ezzel nagyjából el is intéztük. Tudomyányos lapaja nincs, semmije sincs, csak pár követője, mint a csakrának, vagy a sámándobnak... 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Bocsika, te valahol el vagy tévedve.. Méghozzá vastagon. Marx által ugyan nem nagyon vázlatolódott fel egy evilági földi jó. Azt írta le, hogy a gazdaság és  a társadalom fejlődése során az egyes termelési módok egyszer csak elavultakká válnak és azokat új termelési módok váltják fel, magukkal vonva a társadalmi fejlődést is. (Ebben ugye semmi földi jóról való vázlatolás nincs.). Az is írta, hogy a tőkés termelési mód is el fogja érni a korlátait és akkor valami új fogja felváltani, ami szerinte a közösségi termelés és elosztás (mindenki képességei szerint dolgozik és mindenki szükségletei szerin részesül).

Ezt a tézisét nagyon alapos kutató munkára alapozta, és hogy, hogy nem, de eddig bejött.. (mondj rá példát, hol nem jött be - úgyse tudsz)

Mi az, hogy a munkásmozgalom nem folyamatos? Szerinted a munkásmozgalom az tüntetés, vagy véres háború, esetleg sztrájk? Méghozzá egyre jobban? Miért is? Arról van szó (valószínűleg nem érted), hogy az alkalmazottak (hátha így világosabb) érdekei soha nem fognak egyezni a tőkés érdekeivel, mert alapvető ellentmondás van a kettő között. Ezért ha a melós (alkalmazott) szentségel csak magában, akkor is osztáylharcol. Ha több fizetést kér, akkor is, és így tovább..

Semmi nem veszett el, csak az olyanok fejében, mint te, akik nem tudják (akarják?) felfogni, hogy nem lehet átugrani a fejlődési fokozatokat. Akiknek a "kommunizmus" azonnal kéne, és lehetőleg úgy, hogy az "egyszerű" utat választva elvesszük a tőkéstől, meg a gazdagoktól a pénzüket és mi leszünk helyettük gazdagok. Csak éppen ez nem így működik, ha méltóztatnál már végre egyszer a kezedbe venni mondjuk "A Tőke" című könyvet (bocs, kézbe venni nem elég, el is kell olvasni)

Én nem tudom, szerinted mi a közjó, szerintem te se tudod, de ilyen a kapitalizmus keretei között nem létezik. Majd elmagyarázod, bár eddig senki se tudta...

A marxizmus meg nem adott fel semit. Köszöni szépen, jól van... A szociáldemokrácia feladott pár dolgot, köszöni, de nincs jól... A marxizmus törvényszerűségeket ír le, és nem álmokat... Igen, ez elég ocsmány dolog, mint ahogy Newton tételei is kimondják, hogy örökmozgó márpedig nincs, de azért napjainkabn is görcsölnek emberek ezzel, mert az olyan jó lenne... No ja, mint a közjó... Az se nincs, legalábbis a kapitalizmusban.... 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nem, a pártok olyanok, amilyenek akarnak lenni. Más kérdés, hogy tudnak e ehhez támogatókat (és tagságot) szerezni. Az a párt, amelyik korlátlanul "kiszolgálja" a támogatók érdekeit, előbb-utóbb elbukik, mert nem lehet ilyesmit csinálni. 

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Hála Isten, hogy nincs! Őrült eszme lett abban elénk vetve:

az ember munkavégző képességével létrejött a vagyoni szinteződés. Évezredek alatt. Annak kialakultak hagyományos működési keretei. És akkor berobbant egy univerzális vallás a Jézusnak tulajdonított tulvilági egyenlősítő. 

Marx által felvázolódott, egy evilági földi jó! 

Mint egy vallásban, lehet hinni benne. 

Más egyébre nem jó!Inkább megbénít, mint cselekvésre serkent.

Ha folyamatos a munkás mozgalom , amely kivívott nagyon sok dolgot már Marx idejére is, akkor már lenne alkupozíció mindenütt. Így egy eszme megvalósításáért való küzdelemben meg minden elveszett.

Itt és most, még a munkakönyv is, mint szimbólikus munkaigazolvány.

Ezért kéne már a jobb és baloldalt átértelmezni és a közjót a mindenkire érvényes és betartható közjót kigörcsölni egymás között. 

No ezt adta fel a marxizmus.A többi leírása akár igaz is lehet a maga korára biztosan.

lilla- képe

lilla-
2 éve

Miután a pártokat nagyeszű politológusok, elemzők, rég lejáratták, mert még bele sem kaptak egy akcióba se, már szétszedték azt. Támogatók így gyér számban lettek. a koherens orbáni meg épül 1987-től. Mára sikeres .//Igaz Orbán a kezdetekkor még bírálta azt amelyet ma megvéd :)  // 

Ezért aztán a pártok dolga áttolódott a civilekre, azok pedig ügyek mentén szerveződnek. 

És a kígyó már harapja is a saját farkát!

Tán a pártokat utáló civileket felvilágosíthatná valaki, hogy a kommunikációjuk is arra szoritkozzék, amit bevállalnak. 

Pukli is bevállalt egy ügyet. Remélte az oktatás minden családot érint. Csakhogy 1.2 millió gyerek jár iskolába, ez kb. fele annyi család.

Miután nincs egzakt tudásunk arról, hogy miféle a jó iskola rend/ iskola, ezért aztán előbb az erre való konszenzus kéne. Mit vállaljon be az ismerethalmazból? Miféle attitüdöket fejlesszen? Mennyire legyen nemzetvédő/patriota? 

Mennyire legyen rasszista, mennyire türje el a fajelméletességet? // Ez ugyebár rejtetten van jelen.De itt van. //stb.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Már aki olvassa, és tudja, ki ez? Továbbá:
Egy fecske nem csinál nyarat, főleg, hogy már alig-alig van belőlük, mint a baloldali pártokból.

Szerintem - az igazi marxi értelemben! - nincs is EGY SEM!
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Húúúú, de mennyire igazad van!

Én csaz azt tartom furcsának, hogy BÁRMILYEN foglalkozású  embert kérdezek, SENKI nem szavazott a Fideszre, akkor most hogy vannak mégis kormányon?!
Nem fér a fejembe!

A gyerekkorom jut eszembe, mikor egy hatalmas vágás éktelenkedett a konyha asztalon lévő viaszos vászon terítőn, s mikor felelősségre vont bennünket keresztanyám, a hugi megszólalt:
- Nálam nem volt a nagy kés! - ....

Vagy mikor az unokabátyám szólta el magát: 

- Teteta, gyere ki! (Keresztanyu!) Senkiki se dobta a tyúkot a kútba, mégis benne van!
 

Szóval senkiki se szavazott rájuk, mégis ők az ügyeletes szidni valók...
 

Háááát ha csak el nem szóla magát valaki ügyetlenségében, nem igazán vallanak az emberek színt, ki hogy szavazott...
 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Igaz, hogy nem azt írtad, MINDEN tanár....
De aki felületesen olvas (sok az ilyen is!), az akár meg is bélyegezheti az ÖSSZES tanárt...

Hidd el, így is elég nagy a tanárellenesség, mert pl. irigylik a sok szabadságot tőlük!
Pedig kell nekik, mert valóban ki kell pihenni a rakoncátlan süvölvényekkel való bajlódást!
Még nekünk, zenét tanítóknak is.
Tudom, mi megy a közismereti (általános) iskolákban is, mert újonnan végzett tanárként nem kaptam állást rögtön zeneiskolában, így jobb híján helyettesítést vállaltam egy igazán problémás iskolában, amely tele volt (60-as évek vége!) olyan gyerekkel, akiknek a szüleit az egész országból toborozta össze a bánya...
Gondolhatod, miféle emberek kerültek oda!... Mondhatni, az ország aljanépe... 

Tíz osztályban tanítottam, felsősöket.
Ebből 4 volt különösen rémes! Még az edzettebb tanárok is UTÁLTAK hozzájuk bemenni!
Én is ezt kaptam:
"Kodály Zoltán, ingyom-bingyom, je-je-je!!!! (Beatles korszak volt)
De ki kellett bírnom! És bevallom, nagy tanulság is volt ez nekem.

Mert ugye munkahely, az kellett, a rendőr elsőként a személyiben azt nézte, dolgozik-e valaki?
És ma? Milyen egy személyi? Mi van benne?! Jóformán semmi...
Családi állapot nyema! Gyerekek száma születési ideje nyema, és még sorolhatnám, mik a hibái ezeknek a kártya személyiknek!
Sőt!
Szerintem a Munkakönyvet is marhaság volt megszüntetni!!!!:(((

Azt, hogy milyen morállal dolgoztak, azt ugye nem nézte senki...
Ezen szülők gyerekei nem tanultak ám, hanem azt lesték, a vendéglátó egységek előtt parkoló autókból mit lehet elemelni....
Akikkel nekem bajom akadt ének órán, azok pár év múlva a rendőrségi fogdák "vendégei" lettek.
Ez nem feltételezés, hanem TÉNY! Mondom, 60-as évek! És a párom 2 évig volt URH-s járőr, innen tudom, hogy igaz!
Ismeről a KMK rövidítés???!!!!

Nnnnaaa... 
Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy aki irígyli a tanároktól a többlet szabadságot, meg - uram bocsá! - azokat a hatalmas béremeléseket, hát azt betenném egy olyan JÓÓÓÓÓ keménymagból álló osztályba tanítani, mondjuk éneket, rajzot, amilyenekkel nekem dolgom volt... Csak egy hónapra! Azt hiszem, legtöbbjük (főleg a nagyszájú anyukák!!!) visítva menekülnének onnét egy hét múlva! :DDD
Mert tudomásom szerint a helyzet azóta nem javult, hanem rosszabbodott.
Pedig fegyelemre szükség van, mert ahol nincs, ott figyelem sincs!

Azt meg, hogy ki jobb vagy baloldali érzelmű a tanárok közt, nem tudom, honnan szedik, akik állítják, melyik van többségben? Talán végzett valaki felmérést ezügyben? És az, amit mond valaki a statisztikusnak, az valóban úgy is van?! Én nem mernék rá megesküdni...

Szerintem a fülke mélyébe senki ( EGYENLŐRE) NEM KUKUCSKÁLT BE szavazáskor.
 


tiborki
2 éve

A kormánydöntés a pártok dolga lenne. Hogy erre most képtelenek, az nem a civilek hibája, hanem ezeknek a pártoknak a bénasága...

A pártok nem olyanok, mint amilyen a tagság, a  támogatók?

Amúgy Solymosi Frigyesről miért nem gondolja senki sem, hogy baloldali, MSZP-s, kormányt akar dönteni? Ő rendszeresen ír a Népszabadságban.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Az igazsághoz tartozik, hogy hallgattam... Azt pedig már írtam, hogy igen, nagyon sok ember keresi a "megváltót" bárki légyen is az, aki felemeli a szavát a kormány valamelyik elvetélt intézkedése ellen. De ez tévképzet, ezt is írtam már. Nézd végig. Tétényi Évától (Esztergom), Sándor Márián át, Pukli Istvánig. Egy-egy ügy mentén álltak ki. Mert civilek. Hogy úgy mondjam, nekik tökmindegy, minek nevezi magát a kormány, ha számukra megfelelő döntéseket hoz. Ha nem, akkor meg az ellen az egy döntés ellen háborognak és lépnek fel. A kormánydöntés a pártok dolga lenne. Hogy erre most képtelenek, az nem a civilek hibája, hanem ezeknek a pártoknak a bénasága...


tiborki
2 éve

Nemcsak a beszéde sugallta ezt, hanem a mozgalom egész tevékenysége. Nem úgy tünt, hogy ez csak egy sima szakmai szerveződés, hanem úgy, hogy ez egy nagyobb, minden területre kiterjedő kormányellenes szerveződés/szervezkedés egyik /szakmai/ága. Volt olyan érzésem, hogy most a különböző, a kormánnyal elégedetlen csoportok összefognak.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

No, hát ez az általánosítás... Honnan tudod? Hogy nem megy tüntetni? Talán nem mer. Talán félti az állását. Mert ugye manapság "fortélyos félelem igazgat" (József Attila). Remélem van hasonló általánosító kijelentésed az orvosokról, a mérnökökről, az esztergályosokról, stb. 

Igen, nem nagyon hallatják a hangjukat, de az MSZP kormányzások alatt se hallaták. Amúgy csendesen megjegyzem, hogy az iskolában (és általában a munkahelyeken) történő politizálást mérhetetlenül károsnak tartom. Mert attól, hogy X kormánypárti, Y meg nem, attól még együtt kell dolgozni, lehetőleg egymást szakmailag segítve és jó kollektívában... Mert különben az iskola (gyerek) vagy a cég látja a kárát... Szerintem

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Igazad van. Minden általánosítás ártalmas és félrevezető. Egyrészt a NOL-on beíró honnan tudja? Tán ott volt a szavazófülke magányában, avagy végigkérdezte a pedagógusokat Soprontól Nyíregyházáig? Nem hinném, azaz mondott egy jó nagyot, mert éppen az a két-három ismerőse a fideszre szavazott. A másik oldal. Amit már a civil szervezeteknél is leírtam. Az, hogy egy tanár hülyeségnek, rossznak tart egy kormányintézkedést (tök mindegy, milyen színű kormány) az nem jelenti azt, hogy akkor már az ellenzék táborát gyarapítja. Egyáltalán nem. 

Mint ahogy (kissé meredek párhuzammal), az, hogy itt morgunk az MSZP tehetetlenkedése és sunnyogása miatt, nem jelenti azt, hogy bármelyikünk is átállt volna a kormány oldalára. Mondom én...


tiborki
2 éve

Bocs de én nem általánosítottam, legalább is szerintem.  Úgy fogalmaztam, hogy a tanárok döntő többsége fideszes és nem úgy , hogy minden tanár. Baloldali vagy liberális is van a tanárok között, ez természetes. De ők nagyon kevesen vannak vagy valamiért nem lehet hallani a hangjukat.

NewTiborc képe

NewTiborc
2 éve

Megértem a felháborodásodat és egyetértek, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Pukli beszéde bizony a kormány buktatását sugallta. Ha nem hiszed, akkor nyugodtan hátradőlve hallgasd meg újra és árnyaltabb lesz a véleményed. Szerintem pontosan alkalmas volt arra, hogy az egyszerű gondolkodású és reményt váró embereket megtévessze. Persze ettől függetlenül nem az ő dolga a kormánybuktatás.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Ne általánosíts, légy szíves! :(((
Kikérem magamnak a beskatulyázást!!! :P

A MI tantestületünk (biztosan tudom!) legalább 90 %-ban baloldali ÉS liberális érzelmű, és szavazó.
Igaz, ez CSAK egy zeneiskola, ki törődik velük?!... De a szomszéd városban lévő zeneiskolában is ez a helyzet, ezt is biztosan tudom.
Igaz, MI nem történelmet tanítunk, CSAK zenetörténetet és zeneirodalmat, no meg hangszereket.

Mozart pl. köztudottan szabadkőműves volt.

Az is igaz, ezek a városok is baloldaliak, hisz (volt) bányász települések...
DE!
Mi is szívjuk a többiek fideszes imádatát! :(((
Mindenben!:(((
 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Tényleg megáll az eszem... Mi a bánatos jó életnek írkálok ide és ugyan miféle kifacsart gondolatmeneteket követtek? 

Most tényleg azt hiszed, hogy aki elégedetlen a fővárosi közlekedéssel, az Tarlóst akar buktatni? Vagy aki elégedetlen az egészségügy város (vagy falu) beli helyzetével, az kormányellenes? Miből vezetitek le (mert nem vagy egyedül) ilyen nagyvonalúan a dolgokat? Mi az alapja? 

Tényleg az eszem megáll ennel az önátverésnek a mértékén. "Jaj! A fekete ruhás nővér nem balos (!), jaj, a Pukli se az, Juj, most már Pilz se! Jaj, jaj, sőt, szurkot rájuk!"

Holott sohase mondták, hogy balosok. Sohasem mondták, hogy kormányt kell dönteni. Ellenben mondták, hogy így nem lehet dolgozni, hogy a kormány ezekben az ügyekben hibásan cselekszik, stb. Tényleg (no de tényleg) miért nem lehet felfogni, hogy más a civil mozgalom, meg más az ellenzéki politizálás? 

Áruljátok már el nekem........


tiborki
2 éve

Pilz Olivér is kinyilvánította, hogy eszeágában sincs kormányt buktatni. Na, ennyit a tanárokról! A nol.hu-n írja az egyik kommentelő, hogy 2010-ben minden tanár a Fideszre szavazott.  Ez bizony így történt. Nyilvánvaló volt eddig is, hogy atanárok nagy többsége fideszes, jobbikos, baloldali vagy liberális elvétve van köztük.  Lássa már be a baloldal, hogy a tanárok nagy többsége fideszes, Nem kellene velük foglalkozni. Ők akarták ezt a kormányt, hát megkapták. Nem kéne sajnálni őket. Az lenne a helye a baloldali pártok részéről, hogy felszólítják a tiltakozó tanárokat, hogy csak akkor kapnak bármilyen segítséget, ha kinyilvánítják, támogatják a kormány megbuktatását. Ha azt mondják, hogy nem, ők csak az oktatási rendszert akarják megjavítani, akkor közölni kell velük, hogy semmi támogatásra nem számíthatnak.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nos, a remény mindig él, ez nem vitás..... Amúgy a szójáték, vagy vicc úgy szól (ha már írtam, akkor bocsi az ismétlésért), Hogy a halak versenyében a cápa fut be elsőnek, a keszeg másodiknak és a reményhal meg utoljára... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Úgy gondolod, hogy a REMÉNY hal meg utóljára?... Már ha meghal!
Mint "A négy gyertya" (talán a Bibliából való?) storyban, ahol nem:
https://www.youtube.com/watch?v=QH4WIJnIlHQ
A négy gyertya

Jó is volna mindig egy ilyen gyertyagyújtogató gyermek!
Akik "hisznek", azok úgy vélik, MINDIG VAN REMÉNY!
Azaz nincs olyan szörnyű helyzet, amiből ne lehetne kilábalni valahogy.

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Pontosan. Én úgy vagyok vele, hogy amikor megjelent, akkor se avattam szentté, és most meg nem érzek mélységes felháborodást. Az a baj, hogy a "baloldal" kétségbeesetten keres egy új "megváltót" és mindenkire ráaggatja, aki valamiért fellép egy adott intézkedés ellen. De ahogy az internetes tüntetésekből, úgy a kockás ingesek megmozdulásaiból se lesz kormányváltás. (No pláne, hogy megváltók ma már nincsenek)

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Jót várni lehet, csak legfeljebb nem jön be... :0)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Én egy percig se hittem!
Megtanultuk mi itt a Tétényi polgármestersége alatt, nem érdemes semmi jót várni sehonnét se! :(((

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Láttam, és a véleményem nem változott...
Hinta, palinta... 

 

NewTiborc képe

NewTiborc
2 éve

Ma is itt hablatyol a Pukli az ATV-ben. Most már tudom, hogy MSZP-s volt és az MSZP vezetők mutyizó tevékenysége miatt lett jobboldali és fidesz szavazó. De a fidesz sokkal nagyobb mutyizása nem zavarja. nahát, ki is ez az ürge? Mindenki döntse el maga.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Ugyan, ugyan... Miért is csinálta mindezt? Mert a vihar kavarással egyetértek, de nem hagyta ott a fenébe az egészet.. Olvasgass utána. Persze most a baloldali érzelműek, akik azt hitték, íme egy új kihívó, most morognak. De aki realistán nézte a dolgokat, az tudja, annyit akar, amennyit leírtam... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Íme a XXI. századi magyar Brey-i vikárius!

Ki nem állom a szavahihetetlen, érdek-embereket! :(((

Tényleg! KI AZ A PUKLI?! :P

Egy - még csak nem is jónevű! - SENKI, aki - ha érdeke úgy kívánta, vihart kavart a lavórban, majd szintén érdekből persze, kiöntötte a vízzel a gyereket is.
ENNYI!!

 

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

No, csak hogy értsük a dolgokat.

1./ Pukli úgy került az igazgatói székbe, hogy rajta és a KLIK (érstd fidesz) vezetésen kívül senki nem akarta. Úgyhogy abba a hitbe ringatni magát bárkinek, hpgy ő bizony baloldali, kissé naív felfogásra vall.

2./ Tette a dolgát (méghozzá jól, hiszen végül is a tantestület elfogadta), addig szó nélkül, míg az oktatásügy "reformja" el nem kezdte ellehetítleni az oktatást (ez megint csak nem bal, avagy jobb oldali megközelítés, hanem leginkább szakmai).

3./ Amikor úgy látta, hogy nem megy a szekér már tovább, akkor csatlakozott a miskolciak mozgalmához. De, megjegyzem, csatlakoztak sokan mások is, meggyőződéses fidesz hívőktől a jobbikosokon keresztül az MSZP és egyéb pártok hívei egyaránt.

4./ Ez egy kifejezetten civil mozgalom volt (és ma is az) ami csak és kizárólag a központosítás ellen, a szakmaiatlanság ellen indult és tart (ugyan nyáron csend volt, mert szünet volt, most meg ott az új helyzet és borítékolni merem, hogy a csend nem fog sokáig tartani). Aki ebbe "kormánydöntő" mozgalmat akart belelátni, az vészesen csalta magát.

5./ Ezek után átkozni ezerrel, mert kijelenti, hogy ő amúgy fideszes és azokra is szavazott, számomra legalábbis meglepő. Eddig is tudta, aki akarta, mire fel ezen felháborodni? 

Szerintem ez a reális megközelítés, aki pedig mindenbe kormánydöntő szándékot keres (és talál) az bizony az álmok szárnyán vitorlázik. Még ha ez momentán némileg fájdalmas is...


tiborki
2 éve

Vagy ígértek neki valamit, amit nem kapott meg és megharagudott.  Még ezt is eltudom képzelni.

NewTiborc képe

NewTiborc
2 éve

Tökéletesen igazad van. Őt is megvették kilóra, mint a szakszervezeti csajót. Kár a szerecsent mosdatni. Minden sunyi háttérmunkás beépített árulónál előbb vagy utóbb kibujik a szög a zsákból. A Szili Katalinnal kapcsolatos véleményemért majd hogy megköveztek az MSZP hívők, s lám kinek lett igaza? Most a képunkbe vigyorog a zsíros állásából. Avagy Horn Gábor "elvtárs", vajon miért maradhatott meg az igazgatói állásában? A népszavazáskor kajánul vigyorgott a min.elnök háta mögött, mintha nem az ő találmányuk lett volna az egészségügyi reform? Még lehetne ám sorolni. A napraforgók előbb, utóbb lebuknak.

A Pukli ugyan olyan beépített ember, mint a Schiffer. Ilyenkor mindig a szegény Hofi jut eszembe a "leeresztő szelep" szerepével, de neki legalább volt humora. Jó lenne már észre venni, hogy ez a kormány az elterelés nagymestere.

Ui. Csak kivételes esetben szólalok meg, amikor már fájdalmasak a fatális tévedések, szerintem dmolnar barátom most erre a tájékra tévedt, melyen nagyon csodálkozom, mert mindig reálisan szemléli a dolgokat.


tiborki
2 éve

lehet, hogy Budapesten és a nagyvárosokban a liberális oktatás hívei "erősebbek", ez a szemlélet mód inkább elfogadott, de vidéken, falun, kisebb településen /nem tudom , hogy jó a megfogalmazás/ szerintem a poroszos rend hívei az "erősebbek". Ez utóbbi helyen talán inkább az a szemléletmód a pedagógusok körében, hogy lehetőleg " minél kevesebbek dolgozni és minél többet keresni".  "ENgem hagyjanak békén, én is nyugton vagyok". Fennkölten: élni és élni hagyni. Közönségesen meg inkább hagyjuk, gondolom kitatálod mire gondoltam.  Lehet, hogy vidéken a szülők nagy része is inkább a poroszos vagy mondjam úgy a "hagyományos" oktatási  módszerek, elvek híve. Amúgy amíg nem volt az iskola államosítva addig se volt olyan nagy  önállósága egy kisebb településen. Akkor se biztos, hogy a szakmai szempontok domináltak, hanem a polgármester és a képviselőtestület akarata. Kisebb helyen jobban "szem előtt" van a tanár.  Ezért van az, hogy nagyon eltérően látjuk ezt a helyzetet.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hogy egy tüntetésen ki és mit szid, az egy dolog, a másik pedig, hogy mi a célja. Ha te (vagy bárki más) azt hiszi, hogy egy civil mozgalom kormánybuktató szándékkal jött létre, akkor az, szerintem, súlyos tévedésben van. Jó párszor leírtam már, csak valószínűleg nehezen volt elfogadható, hogy a civil mozgalmak nem pártok és kormányok szerint mozognak, hanem egy részérdek mentén. Ahogy az internetes adó elleni tüntetésnek sem az volt a célja, hogy zavarjuk el a kormányt (más kérdés, hogy mire, kire cserélnének?), hanem az internetadóról szóló javaslat visszavonása, úgy a pedagógusok mozgolódásának sem célja a kormány elzavarása. 

Más kérdés persze, hogy ki és mit akart belelátni a mozgalomba... Ki és mire gondolta kiterjeszteni. csakhogy ez nem így működik. Ezt mondtam tavaly és tavalyelőtt és ezt mondom ma is... Amúgy nem hazudtolta meg magát, mert elmondta, hogy egy baloldali kormány (ugyan vajon ki mit ért ma ez alatt?) számára nem elfogadható, de a mostani oktatáspolitika elhibázott és rossz. Azon mérgelődni ugyancsak felesleges, hogy nem úgy beszél, mint ahogy én, vagy te várod tőle.. :0)

 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Most aztán, ebben a Pukli ügyben tényleg nem értünk egyett! Mégpedig, amit válaszoltál nekem, az azt tükrözi, hogy nem vagy a képben, nem ismered teljesen a valóságot. Ugyan is, Pukli nem csak a kormányának üzente, hogy rossz uton jársz, stb, ,hanem egyenesen Orbánnak és az általa irányított rendszernek is nekiment, olyan vehemensen szidta a FIDESZ-t és Orbánt, ahogyan még az ellenzéki politikusok sem tették. Az utolsó tüntetésükön annak sem voltak ellenére, hogy az ellenzéki pártok ott lehessenek, csupán csak zászlót ne hozzanak. Olyan jelszavak skandálását kezdeményezték, amely Orbán és a regnáló hatalom bukását jövendőlte. Nem tudom, hogy ekkor Te mit is néztél és hallottál egyáltalán, ha erre nem emlékszel. Ezenkívül, szinte minden este az ATV-ben csinálták társaikkal együtt a nagy ellenállási mozgalmat, szidták nem csak az oktatáspolitikát, de a kormányt és Orbánt is. Tehát, nem egyszer politikai állásfoglalásukat is hangoztatták a kormánnyal, a FIDESZ-szel szemben!

Most pedig, saját fülemmel hallottam, hogy szépíti a dolgokat, elmondja, hogy mindenki félreértette, Ő nem akart soha kormányváltást neki ez a rendszer a megfelelő, stb-stb. Tehát, meghazudtolta magát, mindent letagadott, amit ezeken a gyűléseken, tüntetéseken mondott, mindenki csak "félreértette" szavait. Te szerinted, ez rendben van?

Különben, igen is, sok politikus és politológus szájában elhangzott, hogy ez lehet egy kormánybuktató erő, fiatalok, rámenősek, új világot akarnak és a tömeget is meg tudják mozdítani.

A napnál világosabb ennek az embernek a jellemhibája, megvezetett mindenkit-már akit lehetett-, tette mindezt most azért, hogy bebiztosítsa az igazgatói székét! Ezt a "napraforgót" még véded? Ezen csodálkozom!

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

No, ezt többoldalú dolog. Az egyik, hogy a rossz oktatáspolitika a kormány miatt van, tehát, ha az oktatáspolitikát akarom változtatni, akkor a kormányt kell elzavarni. Ez részben igaz. Csak egyrészt ezt be kell látni, márpedig annak, aki "amúgy" kormánypárti, igencsak nehéz. Hasonlít a "ha Rákosi elvtárs (de be lehet helyettesíteni más neveket is) ezt tudná, akkr nem engedné"  helyzethez. 

A másik pedig, hogy a "pedagógusok" sem homogén csoport. Ki ilyen, ki olyan. Az egyiknek a porosz oktatási rend felel meg, szigorú fegyelem, magolás. Tény és való, ha keresztülvihető (ma már nem nagyon) akkor ez a legkényelmesebb a pedagógusnak, mert a drill és a szószerinti kikérdezés nagy erőfeszítésket nem követel. Csak az a baj ezzel, hogy hatékonyságban sehol nincs. A másik csoport a liberális oktatás híve, azaz a gyerek kapjon lehetőséget a tehetsége kibontakoztatásához és kapjon kellő ismereteket ahhoz, hogy a későbbiekben megállja a helyét a nagyvilágban. Ez a pedagógusok részéről igennagy erőfeszítést,empátiát és felkészültséget igényel. Viszont rendkívül hatékony. És még van a kettő között sok árnyalat. 

Ahogy én látom, Pukliék az liberálisabb irányvonalat képviselik. Nem a tornaórákról van szó, ez csak, hogy úgy mondjam, a társadalom részére könnyen érthető rész. (Durvábban kifejezve, ezt még a hülye is megérti). 

Amúgy magát ezt a civil mozgalmat sem lehet általánosítani, mert mint minden hasonló, sokszínű és nem homogén. Amit lényegében szeretnének, az az önrendelkezés, a lehető legjobbnak ítélt oktatás (képzés?). Amit nem lehet egy központból előírni, mert itt ilyenre van szükség, ott olyanra, amott meg amolyanra. "Felülről" vezérelve uniformizálni lehet, értelmes oktatást végezni nem... 


tiborki
2 éve

A rossz változások a kormány miatt vannak. Ha ezeket meg akarják változtatni, akkor a kormányt kell leválltani. Az oktatást érintő változásokban a kormány filozófiája, ideológiája jelenik meg. Tehát szerintem ez  akormány más oktatást nem képes csinálni, csak ilyet. Amúgy szerintem az igazi problémákról Pukliék sem beszéltek. Én nem nagyon emlékszem, hogy felvetették volna, van-e értelme az egész napos iskolának, mi lenne ennek a szerepe. A legnagyobb baj tényleg az volt, hogy nem volt minden nap tesióra? A érettségi rendszer megfelel a kor követelményeinek? Kell-e kétszintű érettségi? Feleltetés, dolgozatírás szükség van még rájuk? Nem kellene-e a kötelező olvasmányok körét "frissíteni"? 10 osztályos általános iskola, rövidebb nyári szünet? 6-10 oszt. gimik kellenek-e? Ha kívúlálló tett valamilyen javaslotot azt a tanárok kapásból elutasították. Én úgy vélem ez a pedagógus tiltakozás inkább arról szól, hogy néhányuknak rosszak a változások. szerintem jónéhányukat egyáltalán nem érdekli mi lesz a gyerekekkel.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Leírtam. Az a bajuk (meg még nagyon sok más embernek is), hogy a változások az oktatásügyben rossz irányba mennek és a gyerekek jó része  nem fog versenyképes tudásra szert tenni.. A tanárok pedig ezt látják és tudják. (Jut eszembe, ilyen, hogy "milyenek a tanárok" nincs. Mint ahogy a "milyenek az esztergályosok, kőművesek, stb." sincs.)

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nos, Pukli egy iskolaigazgató.. Semmi több. Egy olyan iskolaigazgató, aki vette magának a bátorságot és azt mondta a kormányának, akit mellesleg mint szavazópolgár támogatott, hogy gyerkek ez rossz, ez vacak, ez nem jó... És, bármilyen fura is, de ettől lett szavahihető, mert volt mersze, mert kockáztatott, és mert a sutba dobta a párthűséget az oktatás területén. Azaz civil... Mert a civil ilyen. Nem a pártokat nézi, hanem az egyes ügyeket. 

A baloldalnak ez meg csak akkor bukás, ha azt vízionálta valamelyik, hogy majd a pedagógusok fogják megbuktatni a kormányt. De már (ha valaki emlékszik rá) akkoriban, mikor ez elindult és egyre nagyobb tömegeket vonzott, leírtam, ez civil mozgalom, nem a kormány ellen, hanem a hülye oktatáspolitika ellen jött létre. 

Persze, ezt is meg kell tanulni.. Az, hogy X, vagy Y elégedetlen ezzel, avagy azzal, az még nem jelenti azt, hogy kormányellenes. 


tiborki
2 éve

Az lenne a baloldali média feladata, hogy kiderítse ki is Pukli és mit is akar.

Amúgy bennem már az elején felvetődött, hogy mi a baja Puklinak /és másoknak/? Azért háborognak, mert a változások rosszak vagy csak az abajuk, hogy nekik nem tetszik? Én úgy vélem valójában arról van szó, hogy Puklinak és néhány hangadónak nem tetszik ami történt/történik az oktatásban. Nekem volt néha olyan érzésem, hogy ezeket a lázadó tanárokat nem is az oktatás, a gyerekek sorsa érdekli, hanem a saját sorsuk. Horn Gábor mondta egy beszélgetésben, a tanárok nagy része egyetért a kormány változtatásaival. Sőt, örül is azoknak. Amúgy nem értem, mi ez a nagy szimpátia a tanárok iránt. Ők is ugyanolyan munkavállalók mint bárki más.  Egy oknyomozó riporter utána járhatna milyenek is valójában a tanárok.

 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Érdekes, Puklit az ATV hónapokon keresztül ajnározta, az MSZP és a DK politikusai csak Vele foglalkoztak, szavait áhitattal ismételgették. Azt a látszatot keltette az egész baloldali politikus vezetése, hogy Pukli az az igazi baloldali értékeket valló pedagógus, aki a mozgalmával megrendítheti az Orbáni hatalmat! Micsoda bukta, micsoda pofont kapott megint ez a baloldali politikai elit! Kiderült, hogy Puklinak esze ágában sincs a baloldal szekerét tolni, sőt, egyenesen utálja a leszerepelt baloldali--mostani-- politikusokat!

Kiváncsi vagyok, hogy még ezekután is keresik e Pukli kegyeit, hogy felhasználhassák a maguk , személyes politikai ambiciójukhoz! Itt elsősorban. Itt elsősorban az MSZP oktatás-politikusaira gondolok, akik elhitték, hogy Pukli az Ő emberük, szinte falták szavait és ahol csak tudták, azt ismételgették. Az ATV ugyan ezt tette, magasra emelte, mint egy média-sztárt. Most meg a nagy bukás. De , valójában, ki is az a Pukli, aki így mindenkit meg tudott vezetni?