A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Programokat egyeztet az ellenzék

via Népszava Online

2013. január 9. 09:27 | 0 hozzászólás

Gazdaságpolitikáról egyeztettek tegnap az MSZP kezdeményezésére azok a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek, amelyek együtt kívánnak majd működni az Orbán-kormány utáni Magyarország kialakításában.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. székházában tartott megbeszélés résztvevői szerint fordulatra van szükség ahhoz, hogy Magyarország minél előbb felzárkózhasson. Kákosy Csaba volt gazdasági és közlekedési miniszter, a szocialista párt gazdaságpolitikai programtanácsának a tagja lapunknak azt mondta, a befektetői bizalom helyreállítása érdekében a kormányváltás után egyebek mellett vissza kell állítani az Alkotmánybíróság hatáskörét. Magyarország elvesztett egy évtizedet, leszakadt a régió országaitól, ezért a 2014-es választásokat követően gazdasági fordulatra van szükség - hangsúlyozták azok az ellenzéki politikusok, szakemberek, akik tegnap az MSZP kezdeményezésére a lehetséges közös gazdaságpolitika alapelveiről egyeztettek.

A megbeszélésen a szocialisták mellett ott voltak a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői, akik szerint a foglalkoztatásra és versenyképes oktatásra építő, a tisztességes piaci versenyt és a szociális érzékenységet, illetve az európai integrációt egyaránt támogató gazdaságpolitika segítheti az országot a felzárkózásban. A résztvevők úgy vélték, hogy a kialakult recesszióért, a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságáért a kormány a felelős, akárcsak azért, hogy jelenleg innen menekül a tőke és a képzett munkaerő. A GKI Gazdaságkutató Zrt. székházában tartott megbeszélést Kákosy Csaba volt gazdasági és közlekedési miniszter, a szocialista párt gazdaságpolitikai programtanácsának a tagja irányította.

Tovább...


A cikk eredetije: Programokat egyeztet az ellenzék


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges