A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Polt: Van bizonyíték a belize-i offshore ügyben

via Népszava.hu

2018. június 9. 10:38 | 1 hozzászólás

Csak "egyszerű" gyanúról van szó, mondja Polt.

„Okirati bizonyítékokat” kapott a Központi Nyomozó Főügyészség, tudatta Polt Péter legfőbb ügyész.

Váratlan választ kapott a fideszes ügyekben rendszerint nehezen mozduló ügyészségtől Tóth Bertalan szocialista képviselő, aki arra kérdezett rá Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy hol áll a nyomozás a korábban Szabó Zsolt államtitkár kapcsán a sajtóban felröppent, állítólagos offshore számla-ügyben.

Korábban, a választási kampány idején az azóta megszűnt Magyar Nemzet – perdöntő bizonyítékok nélkül – azt állította, hogy Szabó Zsolt hatvani fideszes képviselőhöz köthető egy belize-i offshore cégről, illetve a cég számláján 1,2 milliárd forintos vagyonról. Szabó akkor határozottan cáfolta, hogy bármi köze lenne World Joy Enterprise LTD. nevű belize-i céghez, és több lap mellett nálunk is helyreigazítást eszközölt.

Mint Polt Péter legfőbb ügyész Tóth Bertalannak adott válaszából kiderült: egy magánszemély feljelentést tett az ügyben, az Központi Nyomozó Főügyészség pedig április végén elindította az eljárást.

Polt válaszából nem derül ki, hogy pontosan kivel szemben nyomoznak. A főügyész annyi konkrétumot közöl, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás a gyanú, illetve, hogy az ügyészség időközben okirati bizonyítékokat is beszerzett.

Polt a levelében hangsúlyozza: a gyanú egyelőre nem megalapozott, hanem csak „egyszerű” gyanúról, ami alapján közjogi méltóságot – ilyen az országgyűlési képviselő is – betöltőkkel szemben nem lehet a mentelmi jog felfüggesztését kérni, illetve kényszerintézkedést sem alkalmazhatnak vele szemben.

A nyomozás határideje június 25., de ez nem jelenti feltétlenül az eljárás végét, hiszen a határidőt többször is meg lehet hosszabbítani, az eljárás így akár évekig is elhúzódhat.

Tovább...


A cikk eredetije: Polt: Van bizonyíték a belize-i offshore ügyben


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
10 hónapja

Igen, egyszerű gyanú, amit  már nem lesz  olyan  egyszerű elmeszelni.