A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Polt Péter lepattintotta Kunhalmi Ágnes kérdését

via 168 Óra Online

2016. augusztus 22. 11:41 | 0 hozzászólás

Az ügyészség minden bűncselekmény ellen fellép, a választási eljárás lefolytatása felett viszont nem gyakorol törvényességi ellenőrzési jogkört

Az ügyészség minden bűncselekmény ellen fellép, a választási eljárás lefolytatása felett viszont nem gyakorol törvényességi ellenőrzési jogkört – így válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Kunhalmi Ágnes a bizniszpártok ügyében tett fel kérdést a legfőbb ügyésznek. Mint írta, „erős a gyanú, hogy egyes pártok csak a költségvetési támogatás elnyerésére használják fel a választásokat, majd eltűnnek, egyes politikai szereplők pedig alkalmanként más és más szervezeti keretet teremtve, újra és újra megkísérlik megcsapolni a közforrásokat”. Kunhalmi szerint ez magában hordozz a választási bűncselekmények elkövetésének lehetőségét, hiszen nem áll valódi társadalmi támogatás az ilyen pártok mögött.

A szocialista képviselő emlékeztetett a Terézvárosban leleplezett választási csalás, amely „egyes jól körülhatárolható politikai erők, így a Fidesz számára” teremtett kedvezőbb viszonyokat azzal, hogy megosztotta konkurenseik szavazótáborát, s ezért jár nekik jutalmul az állami támogatás.

Tovább...


A cikk eredetije: Polt Péter lepattintotta Kunhalmi Ágnes kérdését


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges