A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A politikai molyirtás önmagában nem program – Miért nem szexi a párt?

via 168 Óra Online

2017. június 2. 10:22 | 0 hozzászólás

Érdem-e a fiatalság? Miért megy nehézkesen a generációváltás a hazai politikában? Hol marad a megfelelő utánpótlásképző bázis? Az MSZP egykori elnöke és az LMP elnökségi tagja vitázik páros interjúnkban. Lendvai Ildikó szerint a Momentum létrejötte jelzi: a politikai szavatosság egyre gyorsabban jár le. Ungár Péter pedig azt mondja, bár az MSZP 2009-ben meghirdette a fiatalítást, a pártban mégis bent maradtak a régi szereplők.

– Számít a kor a politikában?

Ungár Péter: Nekem Lendvai Ildikóról mindig a csonka kuratórium jut eszembe. Pontosabban az maradt meg bennem, mennyire fel volt háborodva miatta. Hétéves lehettem, és persze fogalmam sem volt, mit jelent a kifejezés.
Lendvai Ildikó: Érezhette, hogy valami nem jót, legalább annyira rosszat, mint a spenót. A 1998–2002-es Fidesz-kormány idején ment a harc a Magyar Rádió és Televízió kuratóriumi helyeiért, tényleg disznóságok történtek. Nyilván mások az élményeink, vagyis számít a kor a politikában. De a lényeg nem a biológiai, hanem a politikai életkor. Az, hogy ki mennyi időt töltött el ugyanazt a gittet rágva a politikában, és mennyire kopott bele.

– A Momentum és részben az LMP épp a fiatalságból csinált brandet.

U. P.: A fiatalság önmagában nem érték. Az elmúlt huszonhét év kudarcai egy politikai generációhoz kapcsolódtak, de egy új generáció önmagában semmire nem elég. A fiatalság mint kor csak akkor számít, ha tartalommal töltik meg.

Tovább...


A cikk eredetije: A politikai molyirtás önmagában nem program – Miért nem szexi a párt?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges