A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pokolgép, vagy tíz deka parizer?

via Stop

2014. január 16. 12:26 | 2 hozzászólás

Az elkövetőn kívül ma még senki sem tudja, hogy bankrabló, vagy egy elkeseredett devizahiteles robbantott a XIII. kerületi CIB-bankfiók előtt.

Az viszont biztos, hogy a tegnap esti Andrássy úti hisztéria sem lett volna, ha nincs a hétfő hajnali szomorú esemény.

Röviden azoknak, akik nem hallottak róla. Szerdán késő délután az Andrássy úton, az OTP-fiók előtt egy gyanús csomagot vett észre valaki. A rendőrök perceken belül ott voltak, lezárták a környékét, leállították a forgalmat (mindezt a délutáni csúcs idején). Nem sokkal később jöttek a tűzszerészek is, és elkezdődött a gyanús csomag vizsgálata. Szerencsére kiderült, hogy a zacskóban CD-tisztító eszközök vannak...

Mondhatnánk, hogy minden jó, ha jó a vége, de azért pár problémám van a dologgal. Egy részről az, hogy ez korántsem a vége, de erről majd később. Más részről az, hogy ez a kivonulósdi, lezárósdi egy héttel ezelőtt még nem borzolta volna (feleslegesen) a kedélyeket. Mert akkor, ha valaki letett egy csomagot az utcán, és azt ott felejtette, akkor azt pár perccel később azt valaki felvette volna, és nincs történet. (Boldogabb országokban persze az sem járja, hogy ellopjuk más csomagját, de ez egy másik történet.)

Csakhogy a hétfői bankbumm óta minden más lett. Mostantól, ha valaki meglát egy gyanús csomagot egy bank előtt heverni, azonnal megijed: mi van, ha robban? Megint jöhetnek a szirénázó rendőrautók, megint battyoghatnak vastag védőfelszerelésükben a tűzszerészek, és megint kiderül majd, hogy nem bomba, hanem tíz deka parizer, meg fél liter tej van a zacskóban...

Rossz rágondolni, hogy mi lesz, ha rászoknak az efféle ijesztgetésre a devizahitelesek, vagy éppen a környék iskoláinak dolgozatot írni nem akaró diákjai. S mindez nem lett volna, ha pártunk és kormányunk tényleg tett volna valamit a devizahitelesek gondjainak megoldásáért. Mert lássuk be, hogy a herélt eszközkezelő, az ócsai fantomtelep, vagy éppen a végtörlesztés csak pár csókoson (jobb esetben szerencsésen) segített. Ha lett volna valós megoldás, akkor a hétfői bankrobbantásról sem hitte volna a többség, hogy terrorakció volt, amelyet bármikor követhet egy másik hasonló.

Nincs mese: megtanultunk félni tíz deka parizertől is...
 


A cikk eredetije: Pokolgép, vagy tíz deka parizer?


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Én úgy  gondolom, az emberek további megfélemlítése a cél - remekül sikerül/ rült...

oregnene képe

oregnene
5 éve

Most tényleg ez következik. Csak akik felkezdik a pánikot, nem számolnak azzal, hogy ez mennyibe kerül, meg hány embernek okoz kényelmetlenséget, dühöngést.