A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pókhálós, mocskos garázsból indulnak bevetésre a budai mentők

via Index

2018. február 1. 11:29 | 0 hozzászólás

Koszos pókhálók a garázsban, autógumik mellett tárolt gyógyszerek és orvosi eszközök, a lerobbant mosogatóban fertőtlenített műszerek, a folyosón szanaszét heverő beteglapok – erről kerültek fotók az Index birtokába az Alkotás úton működő mentőállomásról.

A mentősök arra panaszkodnak, hogy a megterhelő munkához nem kapnak megfelelő támogatást: nekik kellene takarítani a garázst, mosni a ruháikat, a pihenőszobáikat pedig ők maguk festették ki évekkel ezelőtt. Vártuk az Országos Mentőszolgálat válaszát, de hiába.

Sokszor írtunk már a magyar kórházakban uralkodó lesújtó állapotokról. Ez a cikk most nem a betegek helyzetéről szól, hanem arról, milyen körülmények között kell dolgozniuk Budapesten az egészségügyi ellátás fontos szereplőinek, a mentősöknek. 

A mentősöket még most is általános társadalmi megbecsültség övezi. Mindenki azt várja tőlük, hogy munkájukat a lehető leggyorsabban végezzék. Eközben általában azt feltételezzük, hogy a háttérben olyan professzionális szervezet működik, ami támogatja a munkájukat.

Tovább...


A cikk eredetije: Pókhálós, mocskos garázsból indulnak bevetésre a budai mentők


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges