A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pofon a Velencei Bizottságtól (is)

via Népszava.hu

2018. június 23. 13:31 | 1 hozzászólás

Helyezze hatályon kívül az Orbán-kormány a "Stop Soros!" törvénycsomagot!

A civil szervezetek működésének súlyos akadályozása miatt a "Stop, Soros" törvénycsomag hatályon kívül helyezését kérik az Orbán-kormánytól az Európai Tanács tanácsadói.

A Velencei Bizottság pénteken kiadott közleménye ízekre szedi a "Stop, Soros" törvénycsomagot, szövegét pontatlannak ítéli, a civil szervezetekre kiróható büntetéseket aránytalannak tartja, s azt mondja ki, hogy a szigorítások több ponton is sértik az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Az Európai Tanács neves alkotmányjogászokból álló tanácsadó testülete alapvetően a törvénycsomagnak a büntető-törvénykönyv módosítására vonatkozó részeit kifogásolja. A legfontosabb kritika, hogy a "jogellenes bevándorlás elősegítése” a Btk. részévé vált.

A testület rámutat, hogy egy 2002-es uniós irányelv pontosan meghatározza, hogyan lehet büntetőjogi eszközökkel megelőzni, illetve kezelni az engedély nélküli határátlépést, tranzitálást és tartózkodást egy tagállam területén. A Velencei Bizottság elismeri, hogy sok ország kriminalizálja az illegális migránsok pénzügyi haszonszerzés fejében történő támogatását. Megállapítása szerint ez nem feltétlenül sérti a nemzetközi emberi jogi normákat, hiszen a közbiztonság megőrzése vagy bűncselekmények megelőzése jogos célnak tekinthető, ami összhangban van az Emberi Jogok Európai Egyezményének 11. cikkelyében lefektetett előírásokkal.

 

Tovább...


A cikk eredetije: Pofon a Velencei Bizottságtól (is)


Hozzászólások


tom
8 hónapja

A velencei bigottság ma már csak egy nagy fingfűrészelő gittegylet. Lobbiérdekek szerint működik, tagjai elszakadtak a való élettől, csak a saját fantáziájukban létező virtuális világot boncolgatják. Viszont meg kell hagyni, a fingfűrészelés-vízgereblyézés-verébszínezés-szerecsenmosdatás . . . u.s.w. nagyon jól megy nekik.