A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A pirézek után a Soros-párt létezésében is hisz a nép

via Zoom

2018. január 29. 11:41 | 10 hozzászólás

A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson – derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült. Csak minden negyedik válaszadó tudja, hogy nem is létezik ilyen párt.

A kutatásban – amely ezer fős reprezentatív mintán, január 16. és 23. között készült – azt a hipotetikus esetet vizsgálta a Policy Agenda, hogy miként viszonyulnak a választók egy fiktív párt választási győzelmi esélyeihez.

Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?”, a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem, míg 2 százalék szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak.

Vagyis a magyar választók kétharmada – vélhetően a kormányzati propaganda hatására – azt hiszi, hogy az amerikai milliárdos saját párttal képviselteti magát a magyar országgyűlési választáson.

Tovább...

A mi véleményünk

Nem hinném, hogy a magyar buta lenne. Az lehet a baj, hogy egyszerűen nem ér el oda az információ, ahová kéne. A jelenlegi kormánypárti "tájékoztatás" mellett ez persze nem is csoda - hanem azért azt lehet tenni, hogy aki tudja, mondja!


A cikk eredetije: A pirézek után a Soros-párt létezésében is hisz a nép


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

Valóban jelen van az érdektelenség. DE ENNEK OKA VAN . Az okot pedig a "politikai elit" nek csúfolt a nagypolitikához hozzáférő (sajna sok esetben megélhetési) érdekcsoportok teremtették meg !!

Hogy hol kezdődött ? Hát talán a privatizációnak csúfolt országrablással. (Vajjon nem a kisemmizettek adják a nemszavazók zömét?)

Némely politikai erő ( ???)  már-már hangot is adott ennek a fiaskónak , de mi történt?

Szerintem az MSZP  , DK, stb -akár saját érdekében is-  a szólamok helyett tudományos igényű kutatást  finanszirozhatna az érdektelenség mibenlétéről.(Az hogy a naponta nyilvánvalóvá vált korrupciós ügyek tették az embereket "immunissá" a napi politikai közélettől  -szerintem- nyomós ok, de nem az egyetlen.

 

Hardi-Tót képe

Hardi-Tót
1 éve

2-3 százalékkal több nem Boborján van

Hardi-Tót képe

Hardi-Tót
1 éve

A polgári köröket (ha jól emlékszem) 2002-ben kezdték szervezni. Azóta több, mint 15 év telt el. Lényegesen mások lettek a körülmények, mások lettek az emberek (a választópolgárok) is.

Azóta sok minden történt, ami egyre jobban eltántorította az embereket pl. a szavazástól. Lásd, bizonytalan szavazók száma...

Amit leírsz, az mind nagyon jó módszer. Lenne. De mondok egy példát... adva van egy 12 ezres lélekszámú város és adva van egy rendezvény neves, közéleti személlyel. A rendezvény hirdetve van újság, helyi tévé, telefonértesítés, ötezer szórólap széthordása családokhoz. Eljön a rendezvény napja - ahova érkezik 14 ember. Szerinted ebben az esetben mit kellene másképp tenni? Vajon, nem az emberek gondolkodásával, érdektelenségével van a baj?

Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne csináljunk semmit - csak néha az ember kedvét az ilyen kudarcok nagyon padlóra teszik :(

csejoska képe

csejoska
1 éve

Akarni  !!! (De valaki  megkérdezhetné a polgári köröket szervezőket, mi volt az a "csalétek"  mely végülis valamekkora tömegbázist létrehozott.

Csak agyalás szintjén: a kissé leült www.kapcsolat.hu fórumon,

                                     a városi, falusi alapszervezetek szervezésében, 

                                     az ATV, a Klubrádió 

                                     fiatalsággal való kapcsolatkiépités,   stb. (Pl a különféle egyházak már évek óta                                             tartanak gyermekcsoportokkal nyári  -a régi szünidei napközi nem bentlakásos-

                                     sport, stb foglalkozásokat.

 

                       

Hardi-Tót képe

Hardi-Tót
1 éve

A világon nincs még egy olyan nép, akiket úgy meg lehet hülyíteni Sorossal, mint a magyart.

Tehát én meg azt gondolom, hogy a magyar buta. Tisztelet a kivételnek.

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

"Észrevehették volna az ellenzéki pártok, hogy  öriási szervező-oktatö munka szükségeltetik a fidesz bagázs "média túlerejének" ellensúlyozására."

Egyetértek, és vannak is ilyen képzések, fórumok. Csak hogy ennek az a szépséghibája, hogy azokat lehet rávenni ilyen fórumokon való részvételre, akik amúgy is foglalkoznak a napi politikával, érdekli őket. Sajnos, a többség nem ilyen - és számukra marad a közszolgálati csatornák agymosása :(

Van esetleg ötleted, hogy lehet rávenni az embereket arra, hogy legalább meghallgassák az okos(abb) szót?

csejoska képe

csejoska
1 éve

De  -sajna-  azért sincs DEMOKRÁCIA mert a magyar "választöpogárok" jörésze ezen a szinten van !!! Az már csak hab a tortán, hogy média milyen baromságokat nyom naponta (Soros ügy, mely kormányzati hirdetés cimén ömlik (okádódik)  a Juli nénik, meg a János bácsik felé!!! De ettől függetlenül kb 40-52 százalékban  a voksok megoszlása "azon az értelmi szinten" születik!!!

(Érdekes, hogy a 20-30 as években a nem tuliskolázott ipari munkásság körében is tudtak eredményt elérni  a tenniakaró ellenzéki erők a politikai kultúra növelésében. És most? a polgári köröket kivéve NINCS szervezőerő !!)

Észrevehették volna az ellenzéki pártok, hogy  öriási szervező-oktatö munka szükségeltetik a fidesz bagázs "média túlerejének" ellensúlyozására.

 

kisgalamb képe

kisgalamb
1 éve

Igen. Biztos, hogy a nem elégséges információ, vagy éppen a hamis információ is hozzájárul, hogy elhiggyék a Soros párt, a Soros-terv létezését - azonban ha nem lenne jelen a butaság, akkor nem lenne Orbán sem hatalmon (és nem lett volna kétharmada sem)


Zubek János
1 éve

Már többször elgondolkodtam azon, -- milyen kár, hogy csak későn jutott eszembe -- hogy 1990-ben létre kellett volna hoznom a Hazafias Népfront nevű pártot.  Tanulmányozva ezt a felmérést is, könnyen abszolút többséget szerezhettünk volna. Most úgy látom, ha nem lennének névhasználati akadályok, akkor egy leendő bizniszpárt a legnagyobb eséllyel Soros György Pártja néven juthatna hozzá --az egyébként az ellenzéki pártok összefogásának megnehezítésére kitalált--kampányt támogató százmilliókhoz.

Szívesen magaméva tenném a Kapcsolat.hu véleményét, mely szerint a magyar nem buta, de azt látom, hogy választások felé közeledve az egyébként intelligens, önálló véleménnyel rendelkező okos magyart is gyakran elragadja a győzteshez tartozás vágya és--egzisztenciális félelmektől is hajtva--saját, jobb meggyőződését hátra hagyva beáll a csordába. 

Azzal, hogy "aki tudja, mondja!" egyetértek, mondjuk el az egyébként nem buta magyarnak, hogy az SGYP nem létezik és a Föld nem lapos!

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Azért ez nagyon elkeserítő. Még a piréz-ügyet csak-csak megértem, hisz gondolhattak arra, hogy biztosan van ilyen nép, csak éppen neki nem ismerős (de azért nem kell)

Viszont bitang nagy politikai tájékozatlanságra vall, ha valaki elhiszi, hogy van Soros párt. A választók kétharmada hiszi ezt: ez nagy szám :(