A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Piaci pénzmágnes lett a Felcsút: 25 milliárd ment a helyi fociba

via Menedzsment Fórum

2017. június 19. 11:06 | 2 hozzászólás

Felcsútot most már nemcsak a Makovecz-stílusú stadionja miatt "mutogathatja" körbe Orbán Viktor. Itt ért révbe úgy igazán a TAO-rendszer is.

Felcsút a hazai sportfinanszírozás mintapéldája lehet, itt ugyanis sikerült minden fontos dolgot megvalósítani, amit Orbán Viktor kedvenc sportágjában uralkodóként szeretne látni. Időben reagáltak az új sportfinanszírozási formára (TAO-rendszer), így elsőként építettek stadiont a közpénz jellegét elvesztő forrásokból, utánpótlásban verhetetlenek, külhoni együttműködésekkel erősítik a sportágat, és sikerült elérni azt is, amire Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja még 5 évet adott.

2011-től működik a TAO támogatási rendszer, az volt a cél, hogy 10 év alatt kialakuljon a sportgazdaság, legyenek olyan cégek, vállalkozók, amelyek piaci alapon tudják működtetni a magyar labdarúgást. Minden adott ahhoz, hogy a következő ötéves TAO-s ciklus végére piaci alapon is meg tudjanak élni az NB I-es és az NB II-es klubok. - mondta a Digisportnak 2017 februárjában.

Ma már Felcsút összesítve több támogatást kap az önzetlen gazdálkodói szervezetektől, mint amennyit a TAO-rendszeren keresztül tud összekalapozni.

Persze, ne legyünk naívak, mindebben biztosan kiemelkedő szerepe van Orbán Viktor személyének, aki maga is bevallotta még 2013-ban: miniszterelnökként "helyzeti előnye" van, az üzleti élet szereplőit "meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos".

25 milliárd forint

A 2016-os adatok alapján a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 1,3 milliárd forintnyi TAO-támogatást lehívását hagyta jóvá az MLSZ. Ezzel párhuzamosan pedig kicsivel több mint 2 milliárd forint érkezett adományként más gazdasági szereplőktől a FUNA beszámolója alapján.

A helyzet egyébként már 2015-ben hasonló volt, akkor 900 millióval adományoztak több pénzt a cégek, mint amennyi a TAO keretén belül adtak. A fordulat azonban mégiscsak most jött el, hiszen

2011 óta a TAO-n belül 12,3 milliárd vándorolt a FUNA kasszájába, adókedvezmény nélkül a cégek pedig 12,9 milliárd forintot adtak.

Tovább...


A cikk eredetije: Piaci pénzmágnes lett a Felcsút: 25 milliárd ment a helyi fociba


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Eddig se szerettem a focit, de most már még jobban úúúútálllom! 

De jaóóóó! Már ez is pénzmosásra való?! :(((

Na ja...
Már Hofi is megmondta:
Korrupció az, amiből téged kihagytak! :P:P:P

De gyerekek!
Mi van a vizes sportágakkal? Hisz azok nyerik nekünk az érmeket, mégsem őket támogatják a sok fölösleges pénzzel rendelkező gazdagok, hanem a folyton csak vereséget produkáló focistákat?! :(((

Egyébként meg szerintem Makovecz stadionból egy is sok, nemhogy még újabb hat! :P:P:P

Majd nézzétek meg, hogy néznek majd ki, ha annyi évesek lesznek a Makovecz építmények, mint Gaudí épületei! 

Gaudí Barcelonája:
http://m.cdn.blog.hu/vi/vilagutazo/image/10Majus/GaudiG%c3%bcellpark.jpg

 


adam-ik
1 éve

" . . Piaci pénzmágnes lett a Felcsút : 25 milliárd ment a helyi fociba . . "

Miért gondolom úgy , hogy ennek a 25 milliárdnak a fele ( de lehet több is ) simán le lett nyúlva , és néhány kanyar után valamelyik viktorstóman offshore számláján landolt?