A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Petíció indult, hogy foglalkoztatási jogviszonyként ismerjék el az otthoni betegápolást

via 168 óra

2018. május 27. 10:10 | 0 hozzászólás

"Tavalyi tömeges levélküldő akciójuk hatására számos kormánypárti képviselő támogatásáról biztosította az érintett szülőket, érdemi lépések mégsem történtek." Meglepő lenne, ha történne valami. Már-már emberi lenne.

Petíció indult azért, hogy az otthoni ápolást munkaként ismerjék el Magyarországon. A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület az aHANG mozgósító platformmal együttműködve indítottal el Az otthoni ápolás munka, amelyért munkabér jár! című petíciót.

A szervezet több éve küzd azért, hogy felhívja a társadalom és a döntéshozók figyelmét arra a lehetetlen helyzetre, amiben a súlyos beteg, vagy halmozottan sérült gyermekek otthoni ápolását végző családok vannak.

Céljuk, hogy foglalkoztatási jogviszonnyá váljon az otthoni ápolás, és ne egy megalázó összegű segély járjon érte.

Tavalyi tömeges levélküldő akciójuk hatására számos kormánypárti képviselő támogatásáról biztosította az érintett szülőket, érdemi lépések mégsem történtek. Idén megismételték a kérést.

– Ha a gyermekkel bármi történik, ami miatt fogyatékkal élővé válik, az egyébként is tragikus helyzetet ne rontsa tovább a társadalom azzal, hogy a megélhetés perifériájára, a szegénységbe taszít teljes családokat. A gyermekvállaláshoz szükséges pozitív jövőképnek a mi életünk is része, azt is látnia kell a szülőknek, hogy az ország, a társadalom akkor is fogja a kezüket, ha nehéz helyzetbe kerülnek

– írták a szülők a képviselőknek.

Tovább...


A cikk eredetije: Petíció indult, hogy foglalkoztatási jogviszonyként ismerjék el az otthoni betegápolást


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges