A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Péntekre ismét tüntetést hirdettek az otthonápolás elismeréséért

via Zoom.hu

2018. július 19. 13:35 | 0 hozzászólás

Ismerjék el munkaviszonyként és fizessék meg! Nem is akármilyen munka!

Péntek délután az EMMI épületétől a Kossuth térre vonulnak az otthonápolás elismeréséért küzdő az érintettek és támogatóik. Mint közleményükben írják, az Emberi Erőforrások minisztériumában tartott múltheti egyeztetés eredménytelen és tárgytalan volt, így július 20-án újabb megmozdulást szerveznek, hogy megnézzék, mit válaszolnak a képviselők a 3+1 kérdésükre. A kérdéseik így szólnak:

  • Aki tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozóját otthon ápolja, gondozza akár a nap 24 órájában munkát végez-e?
  • 29, 44, 52 ezer forintból meg lehet-e élni (élelmet venni, rezsit, gyógyszert, stb) egy hónapban, akár két embernek?
  • Támogatja-e, hogy 50 000 forinttal emeljék az otthonápolók havi juttatását, hogy 79, 94, 102 ezer forintot kapjanak havonta, amiből lehet, hogy ketten kell megélniük?
  • Mi az, amit Ön személyesen tesz, vállal azért, hogy az otthonápolásban érintett embereknek javuljon az élethelyzete, hogy a fent említett emelés megvalósuljon?


Közben az aHang felületén már több mint 31 ezren írták alá a petíciót, amely azért indult, hogy az ápolási segélyeket legalább 50 ezer forinttal emeljék meg, valamint, hogy az otthoni ápolást végzők munkáját munkaviszonyként ismerjék el.

Itthon a kiemelt ápolást végzők 52 ezer forintos támogatást kapnak az államtól. A szervezetek június 27-én tartottak legutoljára megmozdulást a parlament előtt, ezt követően az EMMI nyitottnak tűnt a helyzet rendezésére, ám a múlthét csütörtökön tartott egyeztetés nem hozott semmi konkrétumot.

Tovább...


A cikk eredetije: Péntekre ismét tüntetést hirdettek az otthonápolás elismeréséért


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges