A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pártok reakciói Orbán Viktor beszédére

via Klubrádió

2015. július 26. 10:16 | 0 hozzászólás

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn. A miniszterelnök, arról is beszélt, hogy az európai baloldal a bevándorlásban nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát. A kormányfő azt mondta: a baloldal úgy tekinti, hogy a bevándorlás eszkalálódása végletesen meggyengítheti, sőt felszámolhatja a nemzeti kereteket, és ezzel a baloldal történelmi távú célja is teljesül.

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke úgy reagált Orbán Viktor Tusnádfürdői beszédére, hogy mindaz amit művel a miniszterelnök Magyarországgal és Európával az nem játék. Fogalma sincs, hogy merre van előre. Ujhelyi István úgy fogalmazott,a miniszterelnök "nem egy látnok, Európa legbölcsebb politikusa, hanem csak egy piti balkáni politikai maffia feje".

Orbán Viktor továbbra sem a valódi problémákkal foglalkozik – értékelte a miniszterelnök beszédét a Demokratikus Koalíció szóvivője a Klubrádió megkeresésére. Gréczy Zsolt szerint a menekültügyet tusnádfürdői beszédében is csak arra használta fel a kormányfő, hogy elterelje a figyelmet a Quaestor-botrányról, a magyar egészségügy állapotáról és a rekord magas ÁFA-kulcsról.

Az Együtt szerint Orbán Viktor beszédének mélypontja a nemzeti konzultációnak hívott inzultációs kérdőív eredményeinek ismertetése volt, melyet Orbán saját bevallása szerint is csupán a megkérdezettek nyolcadrésze töltött ki és küldött vissza. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy vele nem lehet és nem is szabad kiegyezni, hiszen ő nem tekinti a nemzet részeinek azokat, akik vele nem értenek egyet.

A Jobbik szerint az Orbán-kormány szavakban bátor, tettekben megalkuvó. Közleményük szerint ha Orbán Viktor valóban a nemzetek önrendelkezésén alapuló Európáért és a magyar Magyarországért aggódik, akkor beszédek helyett tetteket követelnek tőle. A Magyar Liberális Párt szerint Európát nem a bevándorlóktól kell megvédeni, hanem Orbán Viktor politikájától.

Az LMP társelnöke szerint a miniszterelnöknek ne Tusnádfürdőn legyen bátor, hanem Brüsszelben, Berlinben és Washingtonban.Schiffer András közölte, Magyarországnak veszedelmesen szűklátókörű miniszterelnöke van, akinek láthatóan nincsenek válaszai a globális kihívásokra. Az LMP-s politikus úgy vélekedett, a magyar embereknek nem a bevándorlóktól kell félteniük a megélhetésüket, hanem attól a kormánytól, amely tudatosan játszik a bérek leszorítására. (MTI)


A cikk eredetije: Pártok reakciói Orbán Viktor beszédére


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges