A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Pálffy Ilona: Más, helyi választási irodák nevében nem tudok nyilatkozni

via Népszava.hu

2018. április 15. 11:02 | 0 hozzászólás

A Fidesz nyerte a választást, kétharmaddal. "A jogorvoslati kérelmeket, kifogásokat pedig a szombattól számított 3 napon belül, azaz kedden 16 óráig lehet benyújtani az eredményt megállapító döntéssel szemben."

Nem volt szándékos visszaélés a választáson, legfeljebb hibák fordulhattak elő. Akinek pedig kétségei vannak, kedd délutánig megtámadhatja az eredményeket – mondta lapunknak Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője, aki szerint a csalásokról szóló hírek az emberek hangulatának gerjesztésére, idegesítésére szolgálnak.

– Választási furcsaságokról, érdekes esetekről érkeztek hírek a héten. A pártok egy része csalást sejt a háttérben. Történt csalás a választáson?
– Biztosan tudom mondani, hogy a Nemzeti Választási Irodánál nem történt semmiféle csalás. Más, helyi választási irodák nevében vagy helyettük nem tudok nyilatkozni, de adott a lehetőség, hogy ha valakinek valamilyen gyanúja van, akkor jogorvoslattal éljen az adott választási szervnél. A törvény szerint szombaton a helyi választási bizottságoknak meg kell állapítaniuk a választókerületi eredményeket. A jogorvoslati kérelmeket, kifogásokat pedig a szombattól számított 3 napon belül, azaz kedden 16 óráig lehet benyújtani az eredményt megállapító döntéssel szemben. A csalásokról szóló hírek szerintem az emberek hangulatának gerjesztésére, idegesítésére szolgálnak.

Tovább...


A cikk eredetije: Pálffy Ilona: Más, helyi választási irodák nevében nem tudok nyilatkozni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges