A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Oroszország nagy jutalmat ígér az Orbán-kormánynak

via Napi.hu

2015. április 8. 11:11 | 0 hozzászólás

Oroszország komolyan fontolgatja, hogy három európai uniós tagországgal szemben feloldja élelmiszerimport-tilalmát, miközben a lengyel élelmiszeripar Ázsiában keres magának új piacokat. Moszkva végső döntése nem a napokban várható.

Az orosz kormány fontolgatja, hogy megszünteti az élelmiszerek importjára vonatkozó tilalmát Ciprus, Görögország és Magyarország esetén - jelentette ki Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszter a Reuters tudósítása szerint. Moszkva azt követően tiltotta meg az élelmiszerek nagy részének bevitelét az Európai Unióból és még néhány további országból, miután az USA és az EU az ukrán válságban játszott negatív szerepe miatt szankciókat fogadott el Oroszországgal szemben.

Összesen kilencmilliárd dollár értékű gyümölcs, zöldség, hús, csirkehús, hal és élelmiszer esett áldozatul a rendelkezésnek. Az orosz tilalom augusztusig érvényes, akkor felülvizsgálják meghosszabbításának lehetőségét, ám a három uniós tagország, amelyek kormányai barátságos hangot ütnek meg Oroszországgal szemben, hamarabb kikerülhet a tiltott zónából. Fjodorov elmondása szerint Vlagyimir Putyin államfő dönt arról, mely országok kaphatnak kedvezményeket, így a kormánynak csupán javaslattételi jogosultsága van ebben a kérdésben.

Tovább...

 


A cikk eredetije: Oroszország nagy jutalmat ígér az Orbán-kormánynak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges