A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Oroszi Babett, a Gőbölyös Soma-díjas tényfeltáró újságíró gondolatait a Facebook-oldaláról változtatás nélkül közöljük.

via Civilhetes

2019. február 18. 12:35 | 0 hozzászólás

„Arról is szívesen írnék, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol egy ilyen után nem lemond a miniszterelnök, hanem csekken kunyerál pénzt az egyébként is éhező választóktól.”

2014 decembere volt, Becker Andrással közösen dolgoztunk a Tiborcz Istvánról szóló cikken. Tisztán emlékszem minden mozzanatra.

Az alapötlet az volt, hogy gyűjtsük össze Tiborcz István Eliosos közbeszerzéseit, és nézzük meg őket alaposan. Már akkor, amikor gyűjtögettem az adatokat, éreztem, hogy itt valami nagy dolog készül.

Úristen, mennyi?! Ezt kiabáltam, miután a táblázat elkészültével megláttam a végösszeget. Azt, hogy mennyi pénzt nyertek.

Aztán néhány nap múlva András felhívott. Izgatott volt, ami hamar átragadt rám is.

“A Sistrade! Hamar Endre cége készítette elő a pályázatokat!!”

Tudtuk mind a ketten, hogy amit talált, az VALAMI. Az az igazán valami. Hiszen ez összeférhetetlen, mert Hamar, Tiborcz jóbarátja az Eliosban is benne volt.

Összeállt a kép: Hamar az önkormányzati oldalon előkészítette a pályázatot, aztán megnyerte őket az Elios. Ja, így könnyű. VISZONT! Ez bűncselekmény.

Orbán veje bűncselekményt követhetett el! Ha valami sztori, akkor ez az. Máshol miniszterelnökök buknak bele ilyesmikbe.

Karácsonyra készült mindenki, december 19.-e volt. De engem semmi nem érdekelt ezen kívül. (Innen is elnézést a családomtól, akiknek akkoriban nagy türelemre volt szüksége, hogy elviseljen).

Tovább...


A cikk eredetije: Oroszi Babett, a Gőbölyös Soma-díjas tényfeltáró újságíró gondolatait a Facebook-oldaláról változtatás nélkül közöljük.


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges