A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbáné a száj, Putyiné a hang

via Népszabadság Online

2016. május 30. 12:23 | 1 hozzászólás

Már sokan megírták és tömegek megszenvedték, hogy a Fidesznek lételeme a harc.

A fideszesek háttérbeszélgetéseken azt mondják, „ez adottság”, „ez Orbán habitusa”, nem érdemes arról beszélni, hogy próbáljanak konszolidáltabb, békésebb politikát folytatni, hiszen – szerintük – hatalompolitikai érdek és a miniszterelnöki attitűd itt összeér.

Lehet, de ettől még ennek a folyamatos harcnak pusztító hatása van a hazában.

Most épp Soros a soros főellenség.

Soros György az elmúlt évtizedekben rengeteg pénzt áldozott arra, hogy ideája – sokunk ideája –, a nyitott társadalom megvalósuljon. A kommunizmus alatt Lengyelországtól Csehszlovákián át Magyarországig segítette az illegális demokratikus ellenzéki mozgalmakat. A Soros Alapítvány, a Nyitott Társadalom Intézet, az OSF évtizedek óta a világ legkülönbözőbb diktatúráiban segíti a demokratákat. Pénzzel, képzéssel, publikálási lehetőséggel.

Magyarországon Soros hihetetlen mennyiségű pénzzel támogatta a szociális problémákkal küzdőket segítő szervezeteket, a magyar oktatás modernizációját, az emberjogi szervezeteket, s évtizedeken át támogatta a magyar kultúrát is. Budapesten alapította meg a Közép-európai Egyetemet, ahol az egykori szovjet blokk országainak diákjai a világ legjobb tanáraitól tanulhatnak közgazdaságtant, politikatudományt, környezettechnológiát és sok egyebet, hogy országukat modernebbé, nyitottabbá, demokratikusabbá tegyék.

Egy üzletember arra költi a pénzét, amire akarja. Soros arra akarja, hogy a világ jobb, nyitottabb, demokratikusabb, békésebb legyen. Nincs azzal semmi baj, ha ez olyanoknak sem tetszik ma már, akiket egykor ő támogatott. Mindenki megváltozhat. De a gyomrom kifordul attól a gyűlöletkampánytól, amelyet egy a kilencedik évtizedében járó öregúrral szemben folytatnak, aki soha mást nem tett, csak adott és lehetőséget teremtett. Tanárember lévén mindig is igyekeztem empatikusan megérteni az emberek motivációit. De van az aljasságnak egy olyan foka, az ízléstelenségnek és kegyetlenségnek olyan áradata, amit csak undorral nézhetek. Ez a Soros-ellenes kampány ilyen.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbáné a száj, Putyiné a hang


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Csúnya dolog a támogatókat kilökni a sorból. Remélem már elegük lett a  puskaporszagból...