A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktorból kiveszett az élő lelkiismeret

via Népszabadság Online

2015. augusztus 9. 11:18 | 1 hozzászólás

Súlyos humanitárius katasztrófának tartom, hogy ezekben a hónapokban, amikor Szíriából, Irakból és Afganisztánból földönfutók százezrei érik el Európát, hazánkat olyan miniszterelnök vezeti, akiből kiveszett az élő emberi lelkiismeret. Ha Orbán Viktor nem akar segíteni szerencsétlen sorsú embertársain, akkor megtehetné, hogy legalább nem árt nekik.

Ha nem tudsz segíteni, legalább ne árts

– úgy gondolnánk, ez főszabály, s betartása magát az életet jelentené azoknak a nőknek és férfiaknak, akik egyik kezükben szatyorral, a másikban egy-két gyerekkel futnak a biztos halál elől. A miniszterelnök azonban nem sokat töri a fejét higgadt, bölcs, emberbaráti intézkedéseken

az elesettek megsegítésére. Inkább fölpattan egy újabb propagandisztikus paripára, s kilovagol a felcsúti alvégről, hogy megint valamiféle „csatában” védje meg azt, amit ő magyar nemzeti érdeknek nevez.

Emlékezzünk rá, hogy Orbán rögvest a Charlie Hebdo elleni támadás után megrendelte azokat a bevándorlóellenes patronokat, amelyeket a kormányzati kommunikáció az elmúlt hetekben bevetett. Nagyon hamar fölismerte, hogy a menekülthullám miatt cselekvési kényszerbe került, de ebből is csak a rövid távú hasznot akarta bezsebelni, amikor is a munkahelyeket veszélyeztető, terrorizmusveszéllyel terhelt bevándorlással rémisztgetett.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán Viktorból kiveszett az élő lelkiismeret


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Volt valaha is valamilyen lelkiismerete?