Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktor: Szeretem ezt az országot, és nem szeretném, ha külső parancsra valaki megváltoztatná

via Origo

2016. szeptember 22. 11:04 | 2 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök exkluzív interjút adott az Origónak, tíz nappal az október 2-ai népszavazás előtt.

Mi lesz a magyarországi népszavazás következménye az Európai Unióban? Milyen lépéseket tervez tenni a népszavazás másnapján, október 3-án? Szó volt erről a legutóbbi rádióinterjújában, és azóta tele van a sajtó találgatásokkal. Mit lehet erről tudni?

Ha el akartam volna mondani, hogy a népszavazás után mit kell tenni, akkor elmondtam volna. Azért nem mondtam el, mert nem akartam. Azért nem akartam, mert idő előtti lenne, ugyanis a népszavazás eredménye határozza meg, hogy milyen irányban indulunk tovább. Most nem a népszavazás utáni időszakról kell gondolkodnunk, hanem – ahogy az amerikaiak mondják: first thing first – az első dolog először: legyen meg a népszavazás. Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább. Ezért a találgatásoknak most még nincs értelmük. De természetesen a népszavazásnak vannak és lesznek közjogi következményei.

Az európai uniós alapszerződés módosítására gondol?

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán Viktor: Szeretem ezt az országot, és nem szeretném, ha külső parancsra valaki megváltoztatná


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Persze, hogy  szereti, mert ebben az  országban megteheti azt, amit  eddig is  tett. Hogy  mi lesz  a vélasztás után? Nem lep meg, hogy  nem akarja elmondami, még  maga  sem tudja, mit hazudjon...

Citoyen képe

Citoyen
2 éve

Jesszus... Mi lenne itt, ha nem szeretné az országot ???