Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktor a minta?

via Vasárnapi Hírek

2013. december 15. 10:29 | 6 hozzászólás

Olaszországban szombaton újabb, sok helyütt erőszakos megmozdulások voltak, amelyek szervezésében jelentős szerep tudható be az úgynevezett Forconi (Vasvilla) populista mozgalomnak.

Rómában szélsőjobboldali tüntetők vonultak az EU-képviselet elé. Torinóban az elmúlt héten tartották blokád alatt a várost. A demonstrációk magyarázatául a kormány megszigorításait hozzák fel, ugyanakkor érzékelhetően teret nyernek a legszélsőségesebb nézetek. A december 9-re hirdetett kamionos sztrájkra épülő mozgalom torinói szóvivője, az 1953-as születésű Andrea Zunino a La Repubblicának adott pénteki interjúban az olasz törvényhozás két házának lemondását követelte. „Azt akarjuk, hogy Olaszország visszanyerje szuverenitását, mert ma a bankárok, mint a Rotschildok, rabszolgája. Érdekes, hogy a világ leggazdagabbjai között öt vagy hat zsidó, de ez olyan téma, amiben még el kell mélyülnöm” – mondta a lapnak. Megemlítette, hogy Beppe Grillóval, a februári választásokon sikeresen szerepelt, a fennálló politikai szisztémát ugyancsak kifogásoló Öt Csillag vezetőjével szívesen találkozna, mert a mozgalmában jóravaló emberek vannak. Silvio Berlusconival viszont nem, még akkor sem, ha a legtöbbet a baloldal ártotta neki. Akit viszont már-már mitikusan tisztel, az Orbán Viktor magyar kormányfő, aki „valóban felszabadítja országát”. A Repubblica idézi Zuninót, aki „Magyarországot tekinti példának”.

A lap újságírójának kérdésére, tisztában van-e azzal, hogy „a zsidó bankárokra” vonatkozó kijelentésekkel kezdődött a nácizmus, Zunino azt válaszolja: „Nincs rá bizonyíték”. „Hitler – teszi hozzá –, aki alighanem őrült volt, az antiszemitizmussal állt bosszút azért, mert a kezdeti amerikai pénzügyi támogatói elfordultak tőle. De engem ez nem érdekel.”


A cikk eredetije: Orbán Viktor a minta?


113 -37

Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
5 éve

No aztán miéért?

Nem az olaszokról van szó?

A múlt hónapban pont akkor voltam Rómában, amikor egy ilyen szélsőjobbos társaság a Victor Emanuelle Mauzóleum elé akart vonulni.

Ültem a 85-ös buszon és néztem, hogy a Carabinierik hogyan oszlatják szét a tüntetőket. 
Szerintem egy magyar független jogász már előre nyalta volna a szája szélét arra sok perre gondolva amelyet  ennek láttán indithatna Magyarországon. Úgy szét verték őket ahogy az a nagy könyvben elő van írva. Érdekes módon ott nem vizsgálták, hogy van-e rajta azonosító.meg azt sem nézték, hogy vajonmilyen gumi lövedéket alkalmaztak( kemény vagy lágy gumi) Az sem érdekelt ssenkit sem, hogy akit értek azt ütöttek. ha nem mendtél elég gyorsan előlük akkor kaptál. Igaz csak a hülye turisták akarták látni hogy mit csinálnak az épeszü olasz az inkább elfutott a Corsón, vagy a Colosseum felé.  Gondolom, nem fogják a Carabinierik parancsnokát felelősségre vonni azért mert milyen intézkedést adott ki- ugy jó öt vagy hat év múlva. pedigot állítólag demokrácia van.

az is érdekes hogy a  TV-ben este megszólaltatott tüntetőnek sem az volt a gondja, hogy őt egy olyan Carabinieri verte el, akinek nem tudta elolvasni az azonosítóját- hanem azt nyilatkozta, hogy ez van- aki tüntet az vállalja azt a kockázatot hogy így jár- pedig rendesen kaphatott az illető, mert igen csak fel volt szakadva a szemhája, meg a szája sem volt éppen a folytonosság mintaképe. 

Te hogy a  Morvai Krisztina micsoda beszédet rögtönözhetett volna ott- hát azt nem is igen lehet elképzelni. Azt a kirohanást- Zrinyi féle szigetvári buli hozzá képest az angol kisasszonyok vasárnapi teadélutánja lett volna: 

Demokrácia? _ nemtudják ezek az olaszok hogy mi az a demokrácia- vagy nagyon is tudják.

adamik_ képe

adamik_
5 éve

" . . . a világ leggazdagabbjai között öt vagy hat zsidó . . . " ez igaz , de a vallásának vagy nemzetiségének semmi jelentőssége a pénzmozgás szempontjából. A pénzmozgás törvényei ugyanúgy vonatkoznak a zulu , tasmán , brazil . . . stb pénzemberekre. Bármilyen nemzetiségű vagy vallású lehet egy bankár ( aki egyúttal bánya- gyár- , hajó- , ingatlan-, föld tulajdonos is ) adott pozícióban ugyanúgy fog viselkedni : profitot akar termelni és bármiféle konkurenciát kiszorítani a piacról. Ez a profit utáni hajsza a gazdaság legnagyobb hajtóereje. Rövid távon ki lehet iktatni a profit gazdaságirányító szerepét , irányíthat minden termelési folyamatot az állam direkt vezérléssel. Pl. háború esetén vagy igen súlyos gazdasági válságból való kilábalás idejére. De hosszú távon az állam feladata a profithajszát konszolidált , ellenőrzött keretek között tartani , nem több. A konszolidált keretek fenntartása egyébként a bankoknak is alapvető érdekük. A termeléshez nyugodt , megbízható , stabil feltételek kellenek.

75 -50
victorb képe

victorb
5 éve

Inkább maradjunk a magyaroknál!

plalyA képe

plalyA
5 éve

Lehetne mondjuk Antonió Gramsci, ha már olaszoknál tartunk,  de akár Palmiro Togliatti is lehetne (Ő is olasz) 

De tudnék még egy-két nevet sorolni aki inkább lehetne példakép mint Orbán Viktor.

victorb képe

victorb
5 éve

Akkor ki legyen az? Tudsz jobbat?

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Már régen rossz, ha  Orbán Viktor a minta...