A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktor a közérdek kifejezés kisajátításával az egész világ előtt beismerte, hogy egyeduralomra tör Magyarországon

via 168 Óra Online

2018. december 7. 12:28 | 2 hozzászólás

„…az Orbán-kormány olyan jogszabály megalkotását tervezi, amellyel nonprofit társaságokra korlátozza azokat a médiaműhelyeket, amelyekben állami hirdetések megjelenhetnek. Mindezt azonban a magyar és nemzetközi jognak megfelelően nem lehet megtenni.”

„A közérdek a hatalom szájában mindig önkényes célkitűzést jelent, mely magában egyaránt lehet áldás, ötlet, erőszak vagy átok. Ha a hatalom a hivatallal és az élettel nincs jól rendezett organikus kapcsolatban, akkor célkitűzéseinek a közérdekűsége és eredményessége akkor is eleve kétséges, ha maguk a célkitűzések helyessége elvileg nem vitás.”

Az idézet Bibó Istvántól származik, aki a Jó közigazgatás problémája című tanulmányában azt feszegette, mikor képes a hatalom valóban a köz érdekét szolgálni, hogyan alakítható az egyén magánérdeke, sok-sok egyén magán érdeke a köz szolgálatába, vagy például mikor visszaélésszerű a közérdekre hivatkozás.

Aligha gondolhatta Bibó, hogy a róla elnevezett jogi szakkollégium egyik leghíresebb tagja egy napon ezzel a kifejezéssel magyaráz meg, pontosabban ez alá ránt be egy hatalmi cselekvést, amely kizárólag magánérdeket szolgál. Orbán Viktor egykori szakkollégista ugyanis kormányhatározatban minősítette nemzetstratégiai jelentőségűnek a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány összeolvadását. A miniszterelnök így vonta ki az ügyletet a legendásan éber figyelmű, alig szervilis Gazdasági Versenyhivatal hatásköre alól, sőt a Médiatanács óvó figyelmét is sikerülhet ezzel elterelni.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán Viktor a közérdek kifejezés kisajátításával az egész világ előtt beismerte, hogy egyeduralomra tör Magyarországon


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
4 hónapja

Nem kéne hagyni, de eddig MINDEN próbálkozása a baloldalnak csak "füstbe ment terv"-nem bizonyult!:(((
Még mindig vannak a nyugdíjasok között is, akik szimpatizálnak Orbánékkal, de legalábbis közönyösek minden újabb disznó tetteikkel szemben!:(((

 

Kataaa képe

Kataaa
4 hónapja

Érdekes  figura, ki is  akarta  nagyon a  rendszerváltást? Hatugsággal.... nem sororlom  tovább, meg  is teheti, ha  hagyjuk . Hagyjuk?