Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktor barátokra talált a diktátori selyemúton

via Népszava Online

2017. május 16. 10:27 | 2 hozzászólás

Mások is versengenek a kínai kapcsolatok fejlesztéséhez szükséges politikusi kegyekért. De közben nem alázzák meg magukat és országukat kínos gesztusokkal.

Pekingben tárgyalt és mulatott a hét végén a magyar kormány színe-java. A kínai fővárosban az első nagyszabású nemzetközi fórumát rendezték meg a Hszi Csin-ping kínai elnök által 2013-ban kezdeményezett Egy övezet, egy út (One Belt, One Road, OBOR) stratégiai projektnek.

Noha a két fő részre - „Selyemút gazdasági övezet” és a „XXI. századi tengeri selyemút”-ra – tagolt kínai elnöki vízió elsősorban az ázsiai, délkelet-ázsiai térségre szól, deklarált célja az is, hogy az eurázsiai kontinens államait szorosabb gazdasági és kereskedelmi együttműködésre ösztönözze, ami több, nem térségbeli ország vezetőinek érdeklődését felkeltette. Az övezet a világ legnépesebb és leggyorsabb gazdasági növekedést felmutató térsége, magyarán a legnagyobb piac, amit egyetlen nyugati ország sem tud vagy akar mellőzni. Mégis, a találkozóról hiányoztak a nyugati demokráciák vezetői, Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag egy mini diktátor partin vett részt népes kíséretével. A jelenlévő 28 állam- és kormányfő között olyan hírességek voltak jelen, mint Vlagyimir Putyin orosz, Recep Tayyip Erdogan török, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz, Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki, Milos Zeman cseh elnök, vagy Dzsargaltulga Erdenebat mongol miniszterelnök.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán Viktor barátokra talált a diktátori selyemúton


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Drága barátság lesz ez nekünk.... :(

 

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Madarat tolláról... :(