A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán Viktor avatja a 2,5 milliárdos kosárlabda akadémiát, de a közpénztenger nem elegendő indok, hogy a független sajtó is bemehessen

via Szabadpécs.hu

2018. október 11. 12:10 | 0 hozzászólás

Titokban avatja?! „…még az MTI sem adta ki, sem a Miniszterelnökség az eseményt.”

Közvetlen kormányzati támogatással épült fel mintegy 2-2,5 milliárd forintból a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, más néven: Rátgéber Akadémia. A fejlesztés a kevés pécsi siker egyike, és a kevés pécsi komolyabb sportberuházás egyike az elmúlt nyolc évből. Ennek ellenére Orbán Viktor pécsi látogatását még annyira sem verték nagy dobra, amennyire szokták. Sőt minden jel arra mutat, hogy igyekeztek eltitkolni az eseményt a független sajtó elől. Csütörtökön délelőtt tíz órakor azonban Orbán Viktor felavatja a Rátgéber Akadémiát.

A valódi sajtó jellegét elveszítő kormánypárti/ kormányhoz lojális/szervilis/ellenőrzés alatt tartott médiumok munkatársai a tudomásunk szerint kaptak meghívót a kormánytól/Nemzeti Sportközpontoktól. Utóbbi szervezi ugyanis az új, modern pécsi kosárlabda utánpótlás központ, a Rátgéber Akadémia csütörtöki megnyitó ünnepségét.

A Szabad Pécs írta meg azt a múlt héten, hogy már korábban lehetett tudni, hogy e héten Pécsre érkezhet az avató miatt Orbán Viktor, de a teljesen pontos dátumról és időpontról csak szerdán értesült a Szabad Pécs. A megnyitó csütörtökön délelőtt tízkor lesz. Nem hivatalos fórumokon, hanem informális csatornán keresztül szereztük ezt az információt. A független és az ellenzéki sajtó nem kapott meghívót az eseményre. Sőt, olyannyira titkolják (feltehetően szándékosan) azt, hogy erről a bevett csatornákon nem jelent meg egyelőre információ. Habár az még lehetséges, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalán csütörtökön reggel lesz szó az eseményről. Az átadó mindenesetre az MTI előzetesében sem szerepel, a szokások ellenére, és a Kormány/Miniszterelnökség elérhető, nyilvános közleményeiben sem.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán Viktor avatja a 2,5 milliárdos kosárlabda akadémiát, de a közpénztenger nem elegendő indok, hogy a független sajtó is bemehessen


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges