A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán vagy Merkel – Macron szerint választania kell az EPP-nek

via Népszava Online

2018. szeptember 7. 10:11 | 2 hozzászólás

A francia államfő csütörtökön felszólította a konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppártot (EPP), hogy – mint fogalmazott – tegye világossá álláspontját, szerinte ugyanis az EPP-nek választania kell, hogy Angela Merkel német kancellárt vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnököt támogatja.

Emmanuel Macron arra a kérdésre válaszolt, hogy támogatja-e Manfred Webert, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetőjét, a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát az EPP úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért való versengésben és ezáltal abban, hogy ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke. Közvetve utalt arra, hogy Merkel a támogatásáról biztosította a CDU bajorországi testvérpártjában politizáló Weber jelöltségét. A dpa szerint ezzel kapcsolatban Macron kijelentette: „Angela Merkel teljes mértékben a haladó gondolkodásúak oldalán van. Ehhez nem fér semmi kétség”.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán vagy Merkel – Macron szerint választania kell az EPP-nek


Hozzászólások


tom
7 hónapja

Döntöttek a "bal-liberális" képviselők. Lelkük rajta , majd 2019-ben a választók is döntenek.

Amit nem értek : miért jó az a "bal-liberális" képviselőknek , ha minden migránst (köztük közveszélyes bűnözőket ) bármiféle ellenőrzés nélkül beengednek az európai unióba?


tom
7 hónapja

Valóban nagy gondban vannak az EU parlament "liberális" képviselői. Dönteniük kell : a választóiknak vagy a tartótisztjüknek akarnak-e megfelelni.