A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán új helyének kialakítása még több pénzt visz el

via Gépnarancs

2017. október 10. 11:56 | 1 hozzászólás

Hónapról-hónapra folyamatosan drágul az Orbán Viktor számára kinézett karmelita kolostor felújítása a budai Várban.

Május óta már négyszer, minden hónapban módosítani kellett a karmelita kolostor felújításának költségeit – derült ki a Magyar Nemzet szerint a Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenörző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött, eredetileg 233 millió forintos szerződést legutóbb szeptember 30-án módosították, eszerint a végösszeg már 350 millió forintra rúg majd.

A kiválasztott cég feladata a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő terv- és műszaki ellenőrzés.

Még 2016 májusában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a kormányfő csak ideiglenesen kap helyet a karmelita kolostorban. A Miniszterelnökség ugyanis húsz éven belül a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan a köztársasági elnök a Budavári Palotába költözhet.

Akkor Lázár János még úgy tippelte, hogy a beruházás mintegy 13 milliárd forintba kerülhet. Azóta viszont folyamatosan drágul a beruházás, a napi.hu szerint 2015-17-ben összesen 21 milliárdnyi költségvetési forrást fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán új helyének kialakítása még több pénzt visz el


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem kéne már hagyni az álmok megvalósulását. Nekem is  van álmom, szerényebb, sajnosazt sem tudom maradéktalanul megvalósítani. :(