A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott

via HVG

2016. szeptember 6. 10:11 | 0 hozzászólás

Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés.

Augusztus végén 291 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gamma Analcon nevű cég, amelynek egyik tulajdonosa ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök egyik testvére – tudta meg a Direkt36. A támogatási adatbázisból kiderült, hogy a cég megújuló energiával foglalkozó projektre nyerte a pénzt, amelyet a Borsodtech Kft.-vel közösen végeznek el.

Orbán testvérének cége azonban nyert már korábban egyedül is uniós forrást. Például januárban 57 millió forintos támogatást kaptak a cég „termelési kapacitásának” bővítésére.

Ifj. Orbán Győző 2015 januárja óta tagja a vállalkozásnak, amelyben céges dokumentumok szerint 26 százalékos tulajdonrésszel bír. A cég az ő belépése előtt is kapott uniós támogatást, 2009-ben és 2013-ban összesen 62 millió forintot.

A Direkt36 a Gamma Amalcont is kereste az ügyben, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre. A Borsodtech Kft. ügyvezetője, Nagy Gábor viszont azt mondta, hogy még folyamatban van a két cég közötti együttműködés részletezése, és nem is tudott róla, hogy a miniszterelnök testvére tulajdonos a Gamma Analcontban.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges