A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán találkozik Merkellel - Lesz-e bocsánatkérés?

via Napi Gazdaság

2013. május 22. 11:08 | 6 hozzászólás

A mértéket vesztett görög tüntetőkhöz hasonlította Orbán Viktort a Magyarország náci megszállására utaló pénteki megjegyzése alapján a CDU egyik külpolitikával foglalkozó vezető politikusa. A Orbán és Angela Merkel kancellár a mai EU-csúcson találkozik egymással.

Angela Merkel német kancellár a mai európai uniós csúcsértekezleten nem szándékozik szóba hozni Orbán Viktor miniszterelnök pénteki nyilatkozatát, amelyben Merkel egy nappal korábbi nyilatkozatát Magyarország 1944. márciusi német megszállásához hasonlította - tudta meg a Népszabadság diplomáciai forrásokból. Ha ez így lesz, akkor Orbánon múlik, hogy személyesen, netalántán nyilvánosan bocsánatot kér-e vagy sem. Vélhetően telefonon már megmagyarázta pénteki elszólását, ám külpolitikai szakértők bizonytalanok abban, hogy ma mit tesz, ugyanis, mint mondják, a magyar kormányfő személyiségéből nem következik a nyitottság a nyilvános bocsánatkérésekre.

Orbán ma délután 5 órakor sajtótájékoztatót tart Brüsszelben. A miniszterelnök a túlzottdeficit-eljárásról is beszélhet, hiszen május 29-én teheti meg az Európai Bizottság a javaslatát a Magyarországgal szembeni eljárás megszüntetésével kapcsolatban. A végső döntésre a június 22-i Ecofin ülésen kerül sor.

Orbán Viktor Magyarország további elszigetelődését kockáztatta az Európai Unióban pénteki megjegyzésével - állítja a Bloomberg cikke, amelyet a hírügynökség berlini és budapesti tudósítója jegyez. Az ügy óriási vihart kavart a német sajtóban és vezető politikusokat is megszólalásra késztetett. Guido Westerwelle külügyminiszter "sajnálatos kisiklásnak" minősítette Orbán szavait.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán találkozik Merkellel - Lesz-e bocsánatkérés?


Hozzászólások

Ikrek50 képe

Ikrek50
5 éve

Igazán nem értem, hogy mi a baj ezzel a kis fickóval? Hiszen csak a (nálunk!!!) megszokott kocsmai stílusát "csillogtatja". Merkel ezek után hálás lehet, hogy nem kap egy-két sallert.:o)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Bocs, kimaradt 2 betű egy szóból.

Tehát:
"majdnem eldobtam a locsolót" (ugyanis virágokat locsoltam éppen...).

Másik hiba: NÉMETEK
Mégegyszer bocsika! :)
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Hát ami a nagyképűséget illeti, az esti hírekben amit mondtak, majdnem eldobtam a locsót, és hangosan felröhögtem.
Ugyanis nem kevesebbet állított Orbán, mint azt, hogy jövőre választások lesznek Németországban, de MAGYARORSZÁG NEM KÍVÁN BEAVATKOZNI A NÁMETEK VÁLASZTÁSI ÜGYEIBE!
Téééényleg?! Ki hitte volna! :P

Képzelem, mekkora KŐ esett le Merkel asszony szívéről eme kijelentést hallva! :DDD

 

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Megáll  az  ész  ,ezt  a  nagyképűséget  amit  itt  alant  írtak  .

Orbán  úgy  viselkedett  mint  elefánt  a  porcelánboltban  .

Merkel  most  nem  támadta  ,ellenkezőleg  ,tehát  felesleges  volt  a régi  történelmi  dolgokra  utalni  !!!

Orbán  olyan  mint  a  "dilis boxoló"  akkor  is    üt , ha  "nincs  ellenfél  ".


esz.sarosdi
5 éve

Miért is kell bocsánatot kérni?

Nem hiszem, hogy Merkelnek és Orbánnak problémái lennének a baloldali, német médiamunkás által falra kent szar miatt.

Ez inkább legyen a baloldal problémája. Itthon és külföldön egyaránt.

Szudoczky képe

Szudoczky
5 éve

Egy miniszterelnök nem humorizálhat a közelmúlt szomorú történelmi eseményein. Ezt csak idétlen kamaszok teszik, nem államférfiúi címre ácsingózó politikusok. Angela Merkelnek csak akkor szabadna megbocsátani, ha nyilvánosan megköveti őt Orbán.

Ezen gondolatkörből kissé kilépve szeretném megjegyezni, hogy Mesterházy Attilának nem kellene a nagylelkű hazafit játszani az Európai Parlamentben, amikor a magyar szankciókról kell szavazni. Többször elhangzott EU szinten, hogy nem hazánkat akarják büntetni, hanem a kormányt szeretnék visszatéríteni az EU szerződésben vállalt kötelezettségeinkhez. Az igazán karakán magatartás az lenne egy szocialista pártelnöktől, ha nyiltan vállalná, hogy mélységesen nem ért egyet kormánya politikájával. Ilyen felemás kiállással nem lehet a bizonytalan szavazókat megnyerni, pedig egyenlőre elég rosszul áll a szénánk a párt népszerűségét illetően.