Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán: szeptemberben jön az elszámolás ideje

via Figyelő Online

2014. június 27. 09:47 | 3 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje.

A kormányfő Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozott pénteken telefonon a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának. Elmondta, hogy a devizahitelesek megsegítése érdekében a kormány egy több lépésből álló akciótervet fogadott el. Ennek első része a Kúria ítéletének átvezetése a jogrendszerbe, az erről szóló jogszabályjavaslatot még pénteken benyújtják. Ezt követően, szeptemberben születhet törvény arról, hogyan kell elszámolniuk egymással a bankoknak és az ügyfeleknek.

Végül pedig - remélhetőleg az év végéig - megszületik majd a devizahitelek kivezetéséről szóló jogszabály, és ez, a kölcsönök kötelező forintra váltása jelent majd teljes körű megoldást a hiteleseknek - ismertette a menetrendet Orbán Viktor.
A miniszterelnök szavai szerint mindezzel egy új korszak veheti kezdetét, "eljöhet a fair bankok ideje".


A cikk eredetije: Orbán: szeptemberben jön az elszámolás ideje


Hozzászólások

potyka képe

potyka
4 éve

ez egy nagyon jó dolog a bankoknak. a szerződések utólagos legalizálását jelenti. én nem tudom mi miatt elégedetlenkedik róna péter a népszabadságban, lehetett volna ez sokkal roszabb...

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Ez valami olyasmi, hogy nesze semmi fogd meg jól...

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

Ez valami elírás lehet csak... eddig még csak leszámolni próbálkoztak...