A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán: "népakaratot teljesítettünk"

via HVG

2014. március 29. 11:40 | 4 hozzászólás

Orbán Viktor szerint kormánya olyan világot épített fel, amilyet a magyarok nagy többsége akart, ezt a munkát pedig nem szabad abbahagyni

- mondta a kormányfő a Magyar Hírlapnak adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy a baloldalnak szüksége lett volna megújulásra, de elszalasztotta, az pedig nem evidens, hogy a magyar nép türelme kitart még mellettük.

Az egység, az összetartás Magyarország legnagyobb ereje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A lap szombati számában megjelent interjúban a kormányfő kifejtette, hogy fel kell mutatni a választásokig az "Egy a tábor, egy a zászló!" gondolatot, és ezt üzeni a békemenet is.

"Április hatodikán ismét össze kell tartanunk, ki kell jelölnünk azt az irányt, amerre haladni fogunk. Ez a kormányzati munka folytatását jelenti" - fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az elmúlt négy évben Magyarország saját választ adott a világgazdaságban zajló eseményekre, és nemcsak igazodott, hanem karakteres álláspontot képviselt, szemben azzal, ahogy azt a szocialista kormányoktól megszokták.

"Nem egyszerűen kormányoztunk, hanem forradalmi felhatalmazás alapján megpróbáltunk megalkotni egy új magyar világot. Olyat, amelyet az emberek nagy többsége is szeretett volna felépíteni. Az alkotmányos keretek között megvalósított forradalmi változtatásokat erős felhatalmazással vittük végig, népakaratot teljesítettünk. Ezt a munkát nem szabad abbahagyni, folytatni kell" - mondta.

Az elkényelmesedés veszélye

Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos jobboldali előny tudatában ismét elkényelmesednek a támogatóik, Orbán Viktor azt mondta: a jobboldalon vannak olyan személyiségek, akik mindig emlékeztetik a választókat arra, hogy mi is történt az országban.

"Akkor még úgy tudta a jobboldali tábor, hogy a jó kormányzati munka elég lesz a sikerhez, kiderült, ez nem így van. A politika több mint jó kormányzás, az a voksra váltás képességét is jelenti" - mondta.

A kormányfő szerint a baloldalnak szüksége lett volna a megújulásra, de elszalasztotta, és egyáltalán nem evidens, hogy "a magyar nép türelme sokáig kitart még mellettük".

Orbán Viktor szerint olyan szavazók mindig lesznek, akik valamilyen okból nem értenek egyet a kormány politikájával. Mint mondta, "ha megfeszülnénk, akkor sem tudnánk szimpátiát kelteni bennük. Azt gondolni, hogy ez az elégedetlenség mindig csak a baloldalon keresztül fejeződhet ki, nagy félreértés. Ugyanis megjelent egy jobboldali radikális erő, amely nagyobb hitelességgel képes megfogalmazni a velünk szembeni elégedetlenséget."

A miniszterelnök szerint a baloldali kritika olyan messze van a valóságos élettől, hogy nehéz komolyan venni. A választók tisztában vannak a rezsicsökkentés eredményével, azzal, hogy új munkahelyek jöttek létre, de a gyed extra vagy a munkahelyvédelmi akcióterv is érezhetően segíti a mindennapi megélhetést - hangsúlyozta.

Utolsó hajrá

Orbán Viktor az interjúban elmondta, hogy a választás előtti utolsó héten járja az országot, több városba is elmegy, gyűléseket fog tartani, mindenkihez szólni akar, mert egy erős országnak mindenkire szüksége van. Arról beszél majd, hogy miért kell a Fidesz-KDNP-nek ismét megnyernie a választást.

Jövő szombaton Debrecenben zárja kampányt, de még a szavazás napján is dolgozni fog, hiszen nem lesz kampánycsend. Az aktivistahelyeket járja sorra, hogy szimpatizánsaik győzzék meg az embereket a mellettük való szavazásról. A cél a stabil, kormányzati munkát támogató többség kialakítása a parlamentben - mondta a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, felkészültek-e arra, hogy az új választási rendszer miatt jobboldali győzelem esetén a balliberálisok illegitimnek tartják majd az új kormányt, Orbán Viktor azt mondta: ha egyértelmű és elsöprő sikert érnek el, akkor nem lesz miről beszélni, ha viszont fej fej mellett tudnak többséget szerezni, akkor az ország ki lesz téve a választási eredmények értelmezéséről szóló dühödt, a nemzetközi politika figyelmét is felkeltő vitának.


A cikk eredetije: Orbán: "népakaratot teljesítettünk"


Hozzászólások

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

Nem is tudtam, szerintem az érintettek sem tudják, hogy jobbágyok.... Gondolok itt a lengyelekre, a románokra, az amerikából jöttekre... Többen voltak külföldről mint magyarok :)

pamagd képe

pamagd
4 éve

A fideszes szorzó/osztó hosszú évek óta 5. Azaz ÖT.

Amit a tévében képen láttam, az max. 100 ezer ember. (Az se kevés persze...)

victorb képe

victorb
4 éve

Érdekes, hogy 450.000 jobbágy dacolva sanyarú sorsával kiáll a király mellett. Vagy tán ne lenne igaz az értékelésed?

faluvegi képe

faluvegi
4 éve

Orban:
"Nem egyszerűen kormányoztunk, hanem forradalmi felhatalmazás alapján megpróbáltunk megalkotni egy új magyar világot."

Amit Orban uj magyar vilagnak nevez, az egy regi magyar vilag. A feudelizmus, a jobbagyrendszer, a sotet kozepkor vilaga, amikor az orszagban egyetlen szemely (a kiraly) akarata ervenyesult. A feudalista piramis csucsan a kiraly allt, aki egymaga donthetett az orszag sorsat meghatarozo kerdesekben,  ugy ahogy most Orban egymaga dontott egy uj atomeromu felepiteseben.

Az, hogy a jobbagyokat ma kozmunkasoknak nevezik, nem valtoztat a lenyegen.