Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Orbán nem több gyermeket akar, hanem több fehér, középosztálybeli gyermeket”

via Zoom

2018. március 21. 11:35 | 2 hozzászólás

„Úgy látjuk, hogy a „nő” szót sem használják már olyan gyakran a magyar közéletben, sokkal inkább az „anyát.”

Az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának (FEMM) látogatását egyáltalán nem verték olyan nagydobra, mint a költségvetési bizottság korábbi vizsgálatát. Szándékos volt ez a döntés?
 
A februári utunk rutinlátogatás volt. Minden évben lehetőségünk van két tagállamba ellátogatni, tavaly például Portugáliában voltunk, de nemrég Írországba is eljutottunk. Ugyanakkor tisztában voltunk vele, hogy a nők helyzete nem egyszerű Magyarországon, ami szintén közrejátszott abban, hogy az önök országát választottuk.
 
Tehát mégsem annyira rutinlátogatás volt a februári?
 
Ahogy már mondtam, ez számunkra normális eljárás volt. A 28 tagország mindegyikében akadnak viszont olyan helyzetek, amelyeket meg kell vizsgálnunk. A 2015-ös menekültválság idején például a nőjogi bizottság tagjai Németországba utazott, hogy a női menekültek és menedékkérők helyzetét vizsgálja. Idén nem feltétlenül került volna a sor Magyarországra, de túl azon, hogy keleti országba akartunk menni, a tagjaink többsége úgy gondolta, érdemes lenne megvizsgálni a női jogok helyzetét önöknél.
 

A cikk eredetije: „Orbán nem több gyermeket akar, hanem több fehér, középosztálybeli gyermeket”


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Annál is inkább Katám, mert bizony igen sok azoknak a nőknek a száma, akiknek egészségügyi okokból nem lehet gyermeke, és az örökbefogadástól - teljesen érthetően! - ódzkodnak.

Már lassan megérjük, hogy bevezetik a "gyermektelen nő" adóját!:(((

Mert MI MÉG ismertünk egy mondást kiplakatírozva még az 50-es évekből:
"ASSZONYNAK SZÜLNI KÖTELESSÉG, LÁNYNAK DICSŐSÉG!" :(((