A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán: Mindenki tud az áfacsalásokról

via Hír24

2013. december 6. 11:13 | 0 hozzászólás

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, nincs szükség extra vizsgálatra az adócsalási ügyben.

Semmilyen extra vizsgálatra nincs szükség a NAV-botránnyal kapcsolatban – mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, aki úgy fogalmazott: „Magyarországon mindenki tud arról, hogy nagyon komoly áfacsalások történnek". Ezzel a Horváth András, volt NAV-os munkatárs által kirobbantott adócsalási ügyre utalt a miniszterelnök.

"Várjuk a konkrétumokat, minden adócsalónak rács mögött a helye" – tette hozzá Orbán, kifejtve: a NAV-nak az a dolga, hogy az ilyen emberekkel szemben eljárjon.

"Mi nem tudunk dokumentumokról" – mondta azzal kapcsolatban, hogy Horváth András állítása szerint vezető fideszes politikusoknak – Rogán Antalnak, Lázár Jánosnak és Cséfalvay Zoltánnak is – szólt már korábban az adócsalási ügyekről és arról, hogy nagy cégek esetében e fölött szemet huny az adóhatóság. A kormányfő a parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatban kijelentette: "semmilyen extra vizsgálatra nincs szükség".

A mindennapokban érezhető növekedés

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy szerinte a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek.

Majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek - részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor.

A kormányfő azt mondta, hogy amikor a ciklus végén el kell számolni, elmondhatják, hogy a négyből három évben növekedett a gazdaság.


A cikk eredetije: Orbán: Mindenki tud az áfacsalásokról


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges