A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán luxusrepülőn? Az emberek fele nem is hallott róla

via Népszava.hu

2018. szeptember 29. 14:27 | 0 hozzászólás

Működik a Fidesz médiablokádja: a megkérdezettek 51 százaléka egyáltalán nem is hallott arról, hogy Orbán korrupt módon az általa vastagra gazdagított milliárdos haverja repülőgépével repked magánútjaira. A Pulzus készített erről felmérést.

A Pulzus felméréséből kiderül, hogy már nem jut el mindenhová a legfontosabbnak gondolt hír sem. Akik tudnak róla, azok viszont úgy látják, a miniszterelnököt luxusgépen reptetni bizony korrupció.
Működik a fideszes médiablokk: az emberek több mint feléhez nem jutott el annak híre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a közbeszerzéseken rendre sokat nyerő milliárdos, Garancsi István vendégeként utazott egy 17 milliárd forintos luxusrepülőgépen Bulgáriába a Videoton-Ludogorec meccsre a nyáron. Ez derült ki legalábbis a Pulzus közvélemény-kutató friss – ezer ember megkérdezésével készült, a 18-49 év közötti alapsokaságot reprezentáló – felméréséből. A kérdezettek 51 százalékuk nem is hallott a Fidesztől független médiában napok óta címlapon tárgyalt korrupciógyanús ügyről. Mindössze 46 százalékuk volt, aki tudott a luxusútról.

Az ügyet ismerők 81 százaléka egyértelműen korrupciónak tartja azt, hogy Orbán egy olyan vállalkozótól fogadott el ajándékot, aki közben több tízmilliárdos értékben kapott megrendeléseket az államtól. A jól tájékozottak mindössze 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ez nem korrupció. Összességében a válaszadók túlnyomó többsége, 60 százaléka látta úgy, „nincs rendben” az, hogy Orbán ilyen luxusutakat fogad el ajándékba. Még azok körében is gyakori volt ez a vélemény, akik a kérdezőktől értesültek az ügyről, tehát a kormánytól független sajtót biztosan nem követik napi rendszerességgel. 52 százalékuk szerint korrupciós ügyről van szó, 32 százalékuk pedig „nem tudom” választ adott. Csak 16 százalékuk látta úgy, hogy nincs szó korrupcióról.

A Pulzus a kutatásban arról is faggatta az embereket: egyetértenek-e Havasi Bertalan,  a miniszterelnök sajtófőnöke állításával, amely szerint a luxusút "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem került"? A válaszolók 69 százaléka nem értett egyet ezzel, 18 százalék nem tudja, és csak 13 százaléka fogadt el ezt az érvet.
 

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán luxusrepülőn? Az emberek fele nem is hallott róla


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges