A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán levélben dörgölte Juncker orra alá a nagy győzelmet

via HVG

2016. október 6. 10:32 | 1 hozzászólás

A miniszterelnök levélben tájékoztatta Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét az október 2-i kvótanépszavazás eredményéről.

A népszavazáson részt vevők elsöprő többségének akaratát érvényesítendő a kabinet úgy döntött, kezdeményezi az alaptörvény módosítását – írta Orbán Viktor a levélben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint.

Orbán Viktor beszámolt Jean-Claude Junckernek arról, hogy a referendumon az előzetes adatok alapján 43,77 százalékos volt a részvétel, a szavazók 98,34 százaléka voksolt nemmel, 1,66 százalék volt az igenek aránya és 6,27 százalék adott le érvénytelen szavazatot.

Tehát 3,33 millió ember fejezte ki abbéli akaratát, hogy a magyar Országgyűlés beleegyezése nélkül ne telepíthessenek az ország területére külföldi állampolgárokat.

A miniszterelnök a levelében hangsúlyozta, hogy a kormány által javasolt alkotmánymódosítás teljes összhangban lesz az uniós joggal és Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán levélben dörgölte Juncker orra alá a nagy győzelmet


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
2 éve

A csuti mostsem tud elszakadni fals gondolatmenetétől,  mivel az ÉRVÉNYTELEN népszavazás figyelmen kivül hagyandó részeredményét kiáltja ki hatalmas  -és őket alaptörvénymódositásra feljogositó ? - győzelemnek.

Amennyiben a levelet megkapók (Eu, soros elnök, stb) nem hülyék, akkor a népszavazási eredményt  olymódon értékelik, ahogy kell !!

És az alaptörvény módositási szinjátékot a kisdedek homokozójára vonatkozó szabálymódositásnak monősitik. (És ekkor a "felnőttek" ezt egy történésnek és nem nemzetközi viszonylatban is figyelembeveendő ténynek minősitik.-Elvan a gyerek, ha saját szabályai szerint játszhat.-)