Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán kimutatta a foga fehérjét – nem elszólás volt, amit mondott

via PestiBulvár.hu

2018. május 12. 11:53 | 4 hozzászólás

Orbán és a liberalizmus:

Sokaknak fel sem tűnt, hiszen lassan megszokottá válik, hogy Orbán minden létező fórumon szidja a liberális demokráciát, és szembe helyezkedik vele.  Eddig ki is mondta, hogy illiberális államot épít, de most mintha a szavak szintjén ebből visszavett volna, és helyette kereszténydemokráciát emleget. De a kaki az kaki marad, még ha szép rózsaszín masnival át is kötik, se szebb, se jobb illatú nem lesz tőle.

Azt mondja Orbán a miniszterelnöki székfoglalójában, hogy zátonyra futott a liberális demokrácia, és e helyett felépítették a XXI. századi kereszténydemokráciát. Nézzük akkor meg, hogy pontosan mi is futott zátonyra, vegyünk elő egy-két politológiai tankönyvet, és nézzük meg a liberális demokráciák jellemzőit, illetve hogy azokból mi  maradt még meg Magyarországon!

    Általános választójog

    Ez még meg van, azért komplett társadalmi csoportokat még ők sem mernek kizárni, helyette inkább nehezítik a külföldön dolgozók szavazását, és segítik a kettős állampolgárokét. A jog megmaradt, csak a jog gyakorlását változtatták meg egyenlőtlen módon.

    Szabad választások

    Itt is van egy kicsi baj, mert a választás szabadsága azt is jelenti, hogy mindenki szabadon hozzáférhet a döntéséhez szükséges információkhoz. A liberális demokráciákban erre hivatott a közszolgálati média. Attól, hogy nincs rendőrsorfal a szavazófülkéknél, még nem biztos hogy teljesül ez a kritérium, mert a közmunkával zsarolás is elveszi a választás szabadságát.

    Többpártiság

    Sőt! Kamu többpártiság! A többpártiság önmagában megint nem jelent semmit, ha nem azonos erőforrásokat engedélyezünk az azonos társadalmi támogatottsággal rendelkező pártoknak, és egyébként semmilyen döntési jogkörük nincsen. Így ez most látszat többpártiság.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán kimutatta a foga fehérjét – nem elszólás volt, amit mondott


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Itt a fenti írás lényege:

"... a liberalizmus nem egy gyűlölendő eszme, hanem az EGYÉNI SZABADSÁG TISZTELETE, a békés élni és élni hagyni eszméje, amit minden tisztességes politikai eszmerendszer magáénak tekint a  modern világban."

/Érdekes, ez az "élni és élni hagyni" eszméje már Kádár idejében is felszínre tört, hiába próbálták sokan visszafojtani!!! Tehát még akkor is JOBB idők jártak, mint mostanság "Orbánisztánban"!!!/

Szvsz.:
Sajnos, aki ezt nem így látja, az ELVAKULT gyűlöletkeltő, egyáltalán nem intelligens ember, azaz NEM humanista, hanem csak egy tisztességtelen, EMBERTELEN SEJTHAMAZ! :(((

 

katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

Most jönnek most a megtorlások :(

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Hát ez az, Katám!
NEM hittem, hogy JOBB lesz, azt hittem, hogy BAL!... És Orbán NÉLKÜL, ugyebár!...

De sajnos, a pártok olyanok, mint a kreppapír, SZAKADNAK!:(((
Lám, lám, ápr. 8-án este megmondtam, hogy szakadni fog a Jobbik is, és itt van-e!
Már szakadnak is... 
Tőlem aztán csak tessék nyugodtan, szakadhatnak akár ezer felé is!
De EZ legyen a legkisebb bajunk! :P:P:P
Kívánom, hogy a FideSS is szakadjon mááááárrrr! Ideje lenne, hisz mindenki tudja, ők se értenek egyet, csak hát "valaki" -től nagggyon fo... bocsánat, FÉLNEK!:(((

Egy S. King-féle bohóctól, aki rágja a húsukat!:P

 

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Hitte  valaki, hogy  jobb  lesz, ha  Orbán  marad? Eddig  sem  volt  fenékig  tejföl, ezek után...