A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán ismét Gyurcsány őszödi beszédét ostorozta

via Propeller

2015. május 7. 11:36 | 7 hozzászólás

A polgári Magyarország 25 éve megálmodott berendezését nevezte a következő három év tétjének és feladatának Orbán Viktor a Veritas Történetkutató Intézet és az Országgyűlés Hivatala által szervezett szerdai emlékkonferencián, a Parlamentben.

A polgári Magyarország berendezése – úgy, ahogy azt 25 éve "közösen megálmodtuk" – nem kisebb feladat, bár más természetű, mint a rendszerváltás vagy a 2010-es alkotmányos forradalom győzelemre vitele volt – fogalmazott a kormányfő a tanácskozáson, amelyet az 1990-ben szabadon megválasztott Országgyűlés megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendeztek.

Orbán Viktor szerint azonban ma van elegendő felhatalmazásuk, erejük ahhoz, hogy valóra váltsák a polgári Magyarország programját, amihez húsz év vívódás, egy győztes alkotmányos forradalom, öt év elszánt küzdelem, romeltakarítás és alapozás kellett. "Ez a munka is ránk maradt" – jegyezte meg. Orbán a rendszerváltás körüli időszakról is megemlékezett, ám utána rátért a 2000-es évek eseményeire.

Az egyértelmű töréspont azonban 2006 ősze volt, amikor nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde. A 2008-as gazdasági mellett ez a bizalmi válság volt a másik ok, amiért az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásával kezdődő korszaknak 2010-ben le kellett zárulnia – mondta a miniszterelnök.

Szavai szerint 2010-ben a magyar népnek két évtizedes "ütemkéséssel" ugyan, de "úgy tetszett, mégiscsak csinál egy forradalmat", amellyel a választók elegendő erőt adtak ahhoz, hogy "megcselekedjük mindazt, amit a haza megkövetelt". Ki gondolta volna 1994-ben, hogy "a mi politikai közösségünk" hozza létre a kétharmados parlamenti többséget, viszi sikerre az elmaradt forradalmat? – kérdezte, majd hangsúlyozta: 2014-ben a második kétharmados felhatalmazással a magyarok pontot tettek sok több évtizedes vita végére is.

A kormányfő összegzése szerint az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy összefogással "reménytelennek tűnő dolgokra is képesek lehetünk". Példaként említette a gazdaság beindítását, a családok, önkormányzatok kiszabadítását az "adósrabszolgaságból", a nemzetközi cégek, bankok megadóztatást és az IMF "hazaküldését". Európa legkorszerűbb alaptörvénye pedig biztosította a legnehezebb, legnagyobb szerkezeti, gazdasági átalakítások véghezvitelét is – tette hozzá, szembeállítva ezzel az 1949-es alkotmányt, amely – emelte ki – nem kötelezte a kormányokat a nemzeti érdekek szolgálatára.

"Védjük a családokat, munkát adunk segély helyett, kiállunk a magyar érdekek mellett Brüsszelben, és visszaszereztük a nemzeti szuverenitásunkat is. Harcunkat megharcoltuk, jó mulatság, férfi munka volt. Hölgyeknek köszönjük a segítséget" – fejezte be Orbán Viktor.

 


A cikk eredetije: Orbán ismét Gyurcsány őszödi beszédét ostorozta


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Sajnos én is azt tapasztalom a környezetemben, hogy - főleg a fiatalok - vagy külföldön dolgoznak, vagy az szerepel a közeli terveikben, hogy külföldre mennek dolgozni :(

54 -26
Katkarozi képe

Katkarozi
3 éve

Katicabogár! Igazad lehet! A közvetlen közelünkben élő (élt)  10 fiatalból 6 már a nyugaton biztosított munkahelyen dolgozik. Öten már valószínű,  olyan jó munkakörülmények között él, hogy esze ágában sincs visszajönni. Családot is ott alapítottak. Már a 7. is készül a napokban a Londonban "biztosított munkahelyére kiutazni! Csak így tovább Orbán úr!


kwepi
3 éve

Én nem vagyok se jobbos se balos, mert teljes egészében egyikkel sem tudok azonosulni. Nem szeretem a szélsőséges dolgokat, az EGYENSÚLYT szeretem az életemben. 

A jelenlegi baloldal attól még ugyanolyan marad, hogy én humorizálok a jelenleg helyzeten vagy sem. Akkor is ilyen marad, ha sírva fakadok, meg akkor is ha bősz bika módjára nekirontok mindenkinek aki él.

Egy diktátor azért tud diktátorrá válni, mert olyan erős egyéniség, aki (ideig-óráig) elnyom mindenkit. Egészen addig, amíg nem jön egy hasonlóan erős egyéniség.

Hogy ez most nincs meg a baloldalon?

Nincs meg.

Hogy kellene?

Kellene.

Hogy meg kéne keresni?

Bizony.

Hogy az nagy munka, sok személyes találkozással, sok beszélgetéssel, sok érveléssel, sok értelmes vitával?

Igen.

A sor tetszés szerint folytatható........

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Hát ugye mit ne mondjak. Úgy tömény marhaság az egész, ahogy van.. Némi (jó sok) hazugsággal fűszerezve..

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

Kedvesem, lehet humorizálni, de ettől a baloldal még továbbra is tehetetlen. Ez a mini diktátor azt csinál amit akar, ellenfél nuku. Persze ne csak a pártokra toljuk a kakit, jó lenne ha a baloldalinak tartott értelmiség értelmi szintjét is valaki megvizsgálná. Tisztességükről nem akarok beszélni.


kwepi
3 éve

Hát persze, Katicabogár, sőt, Orbán valszeg már azt is tudja, hogy Ausztriát, Németországot meg Angliát hamarosan majd Magyarországhoz csatolják mint tartományokat, és az hogy a legtöbb magyar oda "vándorolt" tulajdonképpen az az ő stratégiája volt azért hogy amikor majd ezek az országok magyar  tartományok lesznek - elegendő magyar éljen a területükön. Második honfoglalás - Orbán Viktor módra.  (És most örülök csak igazán, hogy én egy egészen más földrészre jöttem élni)

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Az utolsó bekezdésben írtak "nagyon tetszenek". Különös tekintettel a kivándorlókra. Ezek szerint külföldön Orbánék a munkaadók - ugyanis külföldön biztosítottak munkát az embereknek....