A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán: Hogyan fogunk így a jövőben együtt élni?

via Népszava Online

2017. október 26. 12:48 | 2 hozzászólás

Európa új törésvonaláról, a német-magyar kapcsolatokról, a cseh választásokról valamint a magyar gazdasági sikerekről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Passauer Neue Presse című német lapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Az Európai Unióban elveszítették jelentőségüket a régi különbségek - régi vagy új tagok, nyugatiak vagy keletiek vagyunk -, az új törésvonal a bevándorlóországok és a nem bevándorlóországok között húzódik - fejtette ki a kormányfő. "Néhány ország úgy döntött, hogy vegyes lakosságot akar, más országok pedig úgy akarnak fennmaradni, ahogy most vannak. Számunkra ez belbiztonsági kérdés is, és senki sem kényszerítheti rá az akaratát a másikra. A nagy európai kérdés az, hogyan fogunk így a jövőben együtt élni" - fejtette ki Orbán Viktor. Rámutatott: ebben a kérdésben pillanatnyilag még több az érzelem, mint a józanság, több szó esik a különbözőségről, mint arról, hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani, pedig "Európa jövője e kérdés megválaszolásától függ" - fejtette ki, hozzátéve: ő maga szeretne a politikai ringben maradni, és azt szeretné, hogy a Fidesz meghatározó erő és szilárd pillér maradjon a nem bevándorlóországok szövetségének csoportjában.

Az Európai Bíróság kvótaítéletével kapcsolatban Orbán Viktor úgy vélekedett: ez az ítélet nem mond semmit arról, hogy az Európai Bizottságnak egyáltalán joga van-e a magyar kormány akarata ellenére valakit Magyarországra hozni, ugyanakkor a döntő kérdés éppen ez. "A mi véleményünk az, hogy egy ország területe és lakossága az adott ország alkotmányos identitásának része, és erre vonatkozóan egyetlen európai szerv sem állapíthat meg semmilyen kötelezettséget" - mondta a miniszterelnök.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán: Hogyan fogunk így a jövőben együtt élni?


Hozzászólások

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
1 éve

Van még valaki akit rá kényszeríthetnek az ilyen "tipusú" együttélésre.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

"Senki  se kényszerítheti rá akaratát  a másikra." Nálunk pedig pont  ez  történik... :(