A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán hatalmas pofont kapott az USA-tól

via Hírklikk

2019. március 18. 09:42 | 1 hozzászólás

Az Egyesült Államok friss, hazánkról szóló országjelentése többek között megállapítja, nincs rendjén, hogy a kormány közpénzből fizetett tájékoztató kampánya lényegében megkülönböztethetetlen a Fidesz hirdetéseitől.

Egyebek mellett a kormány plakátkampányait, a vagyonnyilatkozatok rendszerét és az itthoni gazdasági élet korrupciógyanús eseteit kifogásolja az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának hazánkról szóló friss országjelentése - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Az amerikai külügyi tárca az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetre (EBESZ) hivatkozva azt állapította meg, hogy a Fidesz egyértelmű fölényben volt a tavalyi választási kampányban, mert szerintüka kormány közpénzből fizetett tájékoztató kampánya lényegében megkülönböztethetetlen volt a kormánypárt hirdetéseitől.

"Azzal, hogy rámutatunk a szabálytalanságokra, és nyomást gyakorolunk az érintett kormányokra, változást tudunk elérni" - mondta a dokumentumról Mike Pompeo, az USA külügyminisztere. A jelentés szerint Magyarországon az államhatalom korrupt felhasználást veti fel, hogy a gazdasági élet bizonyos szereplői előnyöket élveznek. Név szerint egyébként egyedül Liszkay Gábort említik, akinek a magyar sajtó csaknem 85%-a került az irányítása alá, amikor létrehozták a kormányközeli médiaholdingot.

A dokumentumra reagált a magyar külügyminisztérium is, amely a plakátkampányokról azt mondta,

"a kormány joga és kötelessége, hogy tájékoztasson az illegális bevándorlás veszélyeiről".

A korrupcióval kapcsolatos felvetéseket pedig azzal - az egyébként az általa tartott Kormányinfón már Orbán Viktor által is használt érvvel - ütötték el, hogy a magyar gazdaság növekedése önmagában cáfolja a korrupciós vádakat.

A műsorban Bihal Dávid az MSZP elnökségi tagja a hírek kapcsán megjegyezte, a magyar kormány politikáját elutasítják az Egyesült Államokban - hiába próbál Orbán hízelegni Trumpnak.


A cikk eredetije: Orbán hatalmas pofont kapott az USA-tól


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
1 hónapja

Nos, azt hiszem, a miniszterelnök kaphat nagy és még nagyobb pofonokat bárhonnan, nem fog rá hatni. Különleges képessége van a más vélemények figyelmen kívül hagyásához. Egyetlen dolog roppanthatná meg, mégpedig az, ha tényleg bedugulnának a brüsszeli pénzcsapok. Akkor nem döngethetné a mellét azzal, hogy milyen jól teljesít a magyar gazdaság és a haverok sem nyúlhatnák le az EU-s pénzeket. Csakhogy az EU malmai lassan őrölnek! Közben Magyarország meg szép csendben visszasüllyed a 200 évvel ezelőtti dzsentri állapotba, ahonnan a felemelkedés optimistán számolva is legalább 50 évbe fog telni. Hacsak nem terem egy ütős ellenzéki erő, amelyik elsöpri ezt a kártékony, országrontó rezsimet.