A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán be fog szólni, és jönnek a mélyütések is

via Népszabadság Online

2015. március 5. 13:27 | 2 hozzászólás

A miniszterelnök elvárja a Fidesz vezetőitől, hogy beleálljanak a harcba, ha a centrális erőteret bármelyik oldalról veszély fenyegeti. Információink szerint Orbán Viktor a jövőben odamondogatósabb szerepre készül, de nem aggódik a Fidesz milliós népszerűségvesztése miatt.

A maga helyén és ereje szerint mindenkinek bele kell állni a harcba, ha az orbáni berendezkedést, vagy ha úgy tetszik, a centrális erőteret bármelyik oldalról, „a két szélsőség”, a Jobbik, illetve a balliberális erők részéről veszély fenyegeti – a Népszabadsághoz eljutott információk szerint ezt Orbán Viktor a veszprémi sokkoló vereség, a kétharmados többség elvesztése után ismét egyértelművé tette a Fidesz-vezetés számára is, mégpedig azzal a hatalmi pozícióból való „lefelé” beszéléssel, hogy a maga posztján mindenki egy katona, akinek a tőle elvárt lojalitást adott pillanatban bizonyítania kell.

A miniszterelnöknek a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédét és a polgári Magyarország-eszmény melletti kiállását magyarázva a hozzá közel állók arra hívták fel a figyelmet, hogy Orbán „nem most, hanem jóval korábban mindenkivel egyenként megkötötte a maga alkuját”. Ez állítólag arról szólt, hogy jó előre elmondta, kormányzása idején nemcsak nagy társadalmi érdeksérelmekkel járó intézkedések lesznek, de olyan rendszereket is fel akar forgatni, amelyek esetén a jobboldali holdudvarhoz tartozók, konzervatív körök megszokott viszonyrendszere is változhat.

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán be fog szólni, és jönnek a mélyütések is


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Valóban az első fele a lényeges. Mert a jelenlegi ellenzék (bár van pár bíztató jel, mint például a veszprémi összefogás) leginkább még mindig saját magával van elfoglalva. Ahhoz, hogy a parlamenten kívül (mert belül tehetetlenek az erőviszonyok miatt) hatásosan tudjanak fellépni, félre kéne tenni a közös üzleteket, a saját emberek pozícióba (gazdaságit értek alatta) hozását... 

De az még messze van..

potyka képe

potyka
3 éve

"Egyrészt bízik a szerencsében, hogy nem lesz életképes, komoly politikai ellenfele, másrészt bízik az elkövetkező három évre tervezett pozitív kormányzati döntések kedvező hatásában."

Ebből is az első fele a lényeg, mert azt nem nagyon látom miféle pozitív kormányzati intézkedést hozhat a jelenlegi helyzetben (rezsicsökkentés is csak azért megy, mert az ellenzék hagyta, hogy elvigye szárazon).