A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán álma valósulhat meg a Corvinus átalakításával

via HVG

2018. szeptember 14. 12:23 | 0 hozzászólás

Kár volt éveket álmodozással tölteni, csak tájékozódni kellett volna: több angol nyelvű üzleti iskola is van Magyarországon. A Közgázt pedig nem először akarják kicsinálni…

Orbán Viktor már több éve arról álmodozott, hogy angol nyelvű business school indul Magyarországon, vagyis olyan magánegyetem, ahol a jövő üzletembereit képzik. És ha lehet, unortodox módon. Ilyen intézménnyé válhat a Budapesti Corvinus Egyetem, és ezzel párhuzamosan helyzetbe hoznák a kecskeméti Matolcsy-egyetemet is. A politikai elit csak nyerhet, a tanárok és a diákok viszont kapkodják a fejüket.

Mindig is a neoliberális gazdaságtan hazai fellegvárának tartották a Budapesti Corvinus Egyetemet, így nem csoda, hogy a 2010-es kormányváltás után sokáig szúrta a Fidesz szemét az egykori vámpalotában működő intézmény. Többször is hozzáfogtak, hogy ellehetetlenítsék, feldarabolják, vagy legalább megszerezzék. Végül utóbbi sikerült nekik 2016-ban, amikor Orbán Viktor egyik ideológusa, a Századvég konglomerátum alapítója, Lánczi András lett az egyetem rektora. A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank ekkor már házon belül volt, a Corvinuson hozta létre ugyanis az MNB a máig működő jegybanki tanszékét. (Sokak szerint Matolcsy belépése kellett ahhoz, hogy az intézmény megmeneküljön.)

Tovább...


A cikk eredetije: Orbán álma valósulhat meg a Corvinus átalakításával


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges