A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Önleleplező az ügyészség ténykedése Mengyi-ügyben?

via 168 Óra Online

2016. augusztus 19. 11:27 | 0 hozzászólás

Azt furcsállja Újhelyi István MSZP-s EP-képviselő, hogy az ügyészség szerepét firtató cikkünk után olyan hirtelen lépett a vádhatóság.

Most, hogy a 168 Óra újabb, az ügyészség és a NAV szerepét is igencsak sajátos fénybe helyező cikkben folytatja a „Voldermort-ügyet”; a vádhatóság hirtelen kikéri az érintett képviselő mentelmi jogát. Csak nekem „önleleplezőnek látszó” ez a hirtelen jött felderítési szándék? – tette fel a kérdést a Fecebookon Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

A szocialista politikus arra céloz, hogy cikkünkben bemutattuk: egyre több jel utal arra, hogy valaki pozíciójánál fogva Mengyi Rolandnak, valamint minisztériumi kapcsolatrendszerének kedvezve befolyásolta a képviselőt is érintő korrupciós büntetőügy nyomozását. Ez a valaki Tállai András NAV-vezető vagy Polt Péter legfőbb ügyész lehetett. A NAV nyomozói ugyanis végigkövették az ügyet, egészen odáig, amikor Mengyi egy nejlonzacskóban átvette az ötmillió forintot, a rajtaütésre azonban nem kaptak engedélyt. (Pedig ilyen esetben mentelmi joggal rendelkező ellen is felléphettek volna.) A rajtaütés elmaradására egy magyarázat lehetett volna: ha a teljes folyamatot végigkövetve az egész pénzcsapoló rendszert feltérképezik. Csakhogy ez sem valósulhatott meg, a NAV jelzésére ugyanis a minisztériumban elutasították a fiktív pályázatot.

Tovább...


A cikk eredetije: Önleleplező az ügyészség ténykedése Mengyi-ügyben?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges