A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Omladozik a fideszes propaganda?

via 24 HU

2017. április 13. 12:14 | 1 hozzászólás

A fideszes médiamasina jó ideje megelőzi korát, és olyan úttörő megoldásokat alkalmaz, amelyekhez képest még a kanyarban sincsenek a nyugati „alternatív tények” és „poszt-igazságok”.

A CEU-t ellehetetlenítő törvény nyomán kirobbanó kormányellenes tüntetéssorozat is megkapta a maga adagját ebből. Soros által repülőztetett tüntetők, akik nem is voltak elegen, CEU-s diákok dolgozatcímeiből készült önkényes válogatás, külföldről irányított békaemberek és migránspropaganda. Tokkal vonóval.

A játszma ugyanaz, mint amit a korábbi hasonló tiltakozásokkor, vagy a „randomra” kiválasztott ellenzéki politikusok, aktivisták lejáratásakor tapasztalhattunk. Ám azzal párhuzamosan, hogy a Fidesz egyre nagyobb szeletét kebelezi be a nyilvánosságnak, mintha egyre kevésbé hatna a propaganda. De vajon miért?

„Repülővel jöttünk!” - skandálták az egybegyűltek hétfő este a Sándor-palota előtti spontán tüntetésen, amely rögtön azután szerveződött, hogy Áder János flottul aláírta a lex CEU-t. A tiltakozók ezzel üzenték a fideszes médiabirodalomnak, hogy magasról tesznek a vádaskodásra, sőt mi több, kiröhögik. Vagyis azt a reakciót adják a kormányzati erőlködésre, amit megérdemel: gúnyt.

Ez jelentős újítás a korábbi évekhez képest. Persze, minden egyes lejáratóakció alkalmával hallhattunk privátban gúnyos megjegyzéseket, de az általános, nyilvános reakció mégiscsak a felháborodás volt. Ami implicite komolyan vételt is jelentett. De amikor ezrek reagálnak ilyen iróniával az egészre, akkor teljesen megváltozik a propaganda hatása.

Tovább...


A cikk eredetije: Omladozik a fideszes propaganda?


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

Ejnye fiúk ! Talán túl fiatalok vagytok, de nagyon hiánylom még az alábbi "vádpontokat" (Elődötök ennél találékonyabb volt!!!)

Tehát az alábbiak kimaradtak:

 

Ürgebőrbe bújt felforgatók,,, zseb tengeralattjáróval csorogtak le a Dunán...stb.

Ja és ne feledjétek legközelebb, hogy a Soros már raktárra vette a "láncot".(Már amelyiket a házőrző ebeknek szoktak alkalmazni.)