A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ombudsmani figyelmeztetést kapott az Emmi

via Népszava Online

2018. május 16. 11:50 | 0 hozzászólás

„…az Emmi arra hivatkozva utasította vissza a kérést, hogy a laikusok félreértenék a statisztikát.”

Az ombudsman is jelezte: nagyon nincs rendben az a módszer, ahogy az Emmi a kórházi fertőzéssel kapcsolatos bejelentéseket kezeli. Székely László alapjogi biztos kedden felkérte az emberi erőforrások leendő miniszterét, hogy „fordítson kiemelt figyelmet” a tárca szerveinek adatkezelési gyakorlatára.

Székely virágnyelven ezzel arra emlékeztetett, hogy a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) több alkalommal is hiába kérte a kórházi megbetegedések intézmény szerinti bontású adatait, az Emmi arra hivatkozva utasította vissza a kérést, hogy a laikusok félreértenék a statisztikát.

 Székely László külön intézkedésként arra kérte az emberierőforrás- minisztert, hogy tekintse át a közegészségügyi, a népegészségügyi feladatok végrehajtását rendező jogszabályokat és az országos tisztifőorvosi feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkár irányításával működő országos intézetek szakmai feladatainak végrehajtásához szükséges pénzügyi feltételeket - vagyis, átfogó jogszabályi és pénzügyi ellenőrzést vár el a frissen hivatalába lépő Kásler Miklóstól.

Tovább...


A cikk eredetije: Ombudsmani figyelmeztetést kapott az Emmi


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges