A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Olyan országok is előzik Magyarországot a jövedelmi ranglistán, amelyekről nem is gondolnád

via g7.hu

2019. január 15. 11:49 | 5 hozzászólás

Igencsak alul vagyunk az európai jövedelmi rangsor listáján.

Annak ellenére, hogy Magyarországon komoly béremelkedésnek örülhettünk az utóbbi években, a magyarok az eddig rendelkezésre álló adatok szerint nem tudtak előrelépni az európai jövedelmi rangsorban. Legalábbs ez derült ki abból, amikor megnéztük, hogy a magyar társadalom különböző jövedelmi rétegei hol helyezkedtek el az Európai Unió egészén belül az Eurostat 2016-os és 2017-es évekre vonatkozó adain alapuló saját adatbázisunkban.

Tovább...


A cikk eredetije: Olyan országok is előzik Magyarországot a jövedelmi ranglistán, amelyekről nem is gondolnád


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 hónapja

Az új  "tőkeerős"vállalkozók persze, hogy  nem így  gondolkodnak, valahogy  védeni  kell a tisztességtelenül megszerzett vagyont. Tisztelet a  kivételnek.  De a régitőkeerős  vállalkozók így  gondolkodnak, csak a törvényeket úgy  módosíytották, hogy őket is  tönkretegyék, vagy  legalábbis  azáltal  csökkent  a bevétel, nőtt  a iadása.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hónapja

Drága Katám!
Jó, amit írsz, ez lenne az IDEÁLIS egy menő országban, de sajnos, nekem úgy tűnik, a tőkeerős vállalkozók nálunk nem így gondolkodnak!:(((
A kormánypropaganda meg csak úgy omlik a nyakunkba a "királyi tv-ből", mint az a "bizonyos a serbliből"!:(((
 

Kataaa képe

Kataaa
3 hónapja

Drága  Zsadi!

Nem bántom én  a gazdagokat  sem, de nagyon  tud irrítálni az, hogy  valaki a másik rovásárá gazdagodik. Kell lenni  szegény embernek is, mert  akkor  gazdagok se lennének - de ennyire? Persze, hogy  nőt  Magyarországon a foglalkoztatottság, mert  azt  is  beleveszik az átlagba, akik külföldödre mentek dolgozni, no meg  elküldik a magyar munkaerőt(lásd Videoton) , hogy  hozzák be  az olcsóbb  munkaerőt. Nem így  kéne  csinálni. Itthon kellene  tartani a magyar  munkaerőt -magasabb  bérek, megfelelő munkakörülmény, egyenlő elbánás, stb. Mindjárt lenne járulék, amiből  fedezné a fedezendőt.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hónapja

Drága Katám!

Tulajdonképpen TELJESEN igazad van!
Azonban!
Nem lehet mindent a "gazdag" rétegre fogni (tartozzanak is ők akárhová...), sőt!
Én úgy látom, hogy azért nőtt Magyarországon a foglalkoztatottság, illetve csökkent a munkanélküliség, mert más országokhoz képest még mindig ALACSONYAK a bérek, így érdemes a külföldi befektetőknek idejönni.
Ha viszont nálunk is megemelnék a járandóságokat (mondjuk annyira, mint a németeknél van, szerintem A KUTYA SE JÖNNE IDE BEFEKTETNI, S IGENCSAK HOPPON MARADNÁNK!
Ugyanis a befektetők odébb állnának egy-két házzal, ahol jobban megéri nekik a befektetés!!!
Azaz:
Még ez a kevéske bér is elveszne, ami most van, s ismét nőne a munkanélküliség és a szegénység.

Nem fogunk mi ITT soha "jól járni", míg világ a világ! Sajnos!:(((
 

Kataaa képe

Kataaa
3 hónapja

Nincs  itt  szükség  semmiféle összehasonlításra. Elég  annyit  tudni, hogy  iritálóan alacsonyak a bérek Magyraországon. Soha  nem tartottunk a donóbogón, de még  mindig  könnyebben  tudtunk élni, mint  napjainkban. Köszönhetően a regnáló kormányunk és haveri kőrének megggazdagodásának. Hiába örültünk annó, hogy  hurrá, EU- tagok leszünk, reménykdtünk a jobb  életben. Jobb is  lenne, ha  az  Unióból érkező töménytelen mennyiségű pénzutalások oda kerülnének, ahoiva és amiért kapjuk.